11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSport„Chivu este suparat, dar nu exagereaza“

„Chivu este suparat, dar nu exagereaza“

In ultimul timp, Cristi Chivu a tinut prima pagina a ziarelor de sport din peninsula. Nu a punctat la capitolul cuceriri, cum a facut prietenul sau Adi Mutu, ci pe teren, insa a ales sa vorbeasca si in afara dreptunghiului verde. Cunoscut ca un fotbalist care prefera sa-si vada linistit de viata sa, capitanul tricolorilor a cam iesit din tipare. Dupa ce a criticat „Generatia de aur“, Chivu a iesit la inaintare si la echipa sa de club. Recomandat de evolutiile bune din ultimele etape, cind a reusit si doua goluri de senzatie, care, din pacate, nu au ajutat prea mult pe AS Roma, internationalul român a acuzat situatia nu prea roza a clubului giallorosso. „Romei i-a lipsit in acest campionat un punct de reper, asa cum era Fabio Capello sau directorul sportiv Franco Baldini“, au spus Chivu, care a mai mentionat ca actualul sezon este compromis si ca Roma nu-si poate face sperante la titlu nici in campionatul viitor.


In ciuda acestor critici, care il vizau si pe actualul antrenor Bruno Conti, fundasul român cu fata de copil a fost iertat de tehnicianul sau. „Poate ca nu trebuia sa spuna anumite lucruri, dar a facut-o in spirit constructiv. Nu impartasesc tot ce a spus Chivu, dar descarcarea sa emotionala e normala si e pozitiva, constructiva“, a spus fostul campion mondial cu „squadra azzurra“ (1982). „Chivu este suparat, dar nu exagereaza. Cel putin, pare un om dispus sa ia o inghititura amara, pentru a se face bine, pentru binele clubului, deoarece, in prezent, situatia este dificila. Chivu este o persoana serioasa si un mare profesionist. Nu mi se pare ca a spus lucruri ciudate. Nu cred ca ar vrea sa plece. Un lucru e sigur, iar acesta a scapat multor oameni, nu era momentul sa faca acele declaratii“, a completat Conti.


Chivu nu vrea sa plece de la Roma


Faptul ca internationalul român nu doreste sa paraseasca gruparea din Cetatea Eterna, desi a fost ofertat insistent in iarna de mai multe echipe de top din Europa, a fost confirmat si de agentul sa Andrea Pretti, cel care colaboreaza cu firma fratilor Becali, cu care Chivu are contract. „In interiorul fiecarui grup, fiecarei familii, exista puncte de vedere divergente, dar ele duc, in ultima instanta, la o imbunatatire a relatiilor existente. Cristian a evidentiat acest fapt cu scopul de a ameliora starea echipei, care sa inceapa sa cistige din nou. El mai are trei ani de contract si nu vrea sa plece de la Roma“, a precizat Pretti.


Cu toate acestea, Juventus si Inter se lupta in continuare pentru capitanul reprezentativei României. In ciuda declaratiilor agentului sau, in realitate lucurile evolueaza de la o zi la alta, Chivu fiind dorit atit de Roberto Mancini, cit si de Fabio Capello.


Milanezii par avantajati de faptul ca au actionat primii, practicid „un pressing direct si asfixiant asupra jucatorului, pentru a-l convinge sa se transfere la Inter“, dupa cum s-a scris in presa italiana.


Nici conducatorii lui Juventus nu stau cu miinile incrucisate, directorul general al bianconerilor, Luciano Moggi, care a reluat recent colaborarea cu familia Sensi, avind mai multe variante pentru transferul lui Chivu, cum ar fi includerea fundasului român intr-un schimb mai amplu de jucatori. Pentru moment insa, din mass-media peninsulare reiese ca gruparea romana ramine ferma si clara: „Chivu reprezinta o piesa de baza a apararii pentru viitorul sezon si nu va parasi capitala Italiei.“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS