12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportUltimatum pentru promovare

Ultimatum pentru promovare

Dupa infringerea de la Ploiesti, Consiliul de Administratie al clubului Pandurii s-a intrunit luni seara si a hotarit sa sanctioneze pecuniar incidentele dintre fotbalistul Florin Popete si ziarista Monalisa Popescu si sa atentioneze antrenorii si jucatorii ca pentru fiecare punct pierdut pina la finalul sezonului vor fi amendati in functie de valoarea contractului fiecaruia. Pentru atitudinea fata de presa, vicepresedintelui Viorel Temelescu i-au fost retinute din salariu zece milioane de lei, iar fotbalistul Florin Popete a fost amendat pentru acte de indisciplina, conform Regulamentului de Ordine Interioara, cu patru milioane de lei, pedeapsa maxima prevazuta de ROI. Popete risca o sanctiune si din partea Comisiei de Disciplina prezidata de Doru Viorel Ursu, care va lua astazi o masura pe baza memoriului depus de ziarista agresata de acesta. Nu au scapat de sanctiuni nici cei doi antrenori, pentru indolenta cu care au tratat incidentele dintre Popete si Popescu, Sandoi fiind nevoit sa cotizeze la bugetul clubului cu zece milioane de lei, iar secundul cu cinci milioane de lei.


Punctele costa bani


De acum inainte, antrenorii si jucatorii vor suporta diminuari ale contractului cu fiecare punct pierdut. Pe Sandoi, un punct il costa 1.000 de euro, iar pe secundul sau Bejinaru, 500 de euro. Jucatorii cu contracte intre 5.000 si 10.000 de euro vor cotiza cu cite 500 de euro de punct pierdut, in timp ce fotbalistii cu contracte intre 500 si 5.000 de euro vor fi sanctionati cu cite 250 de euro. Daca diferenta dintre lidera si Pandurii este mai mare de trei puncte, fotbalistii nu vor mai incasa prime de joc, iar prima de promovare s-a marit de la 5.000 de euro la 8.000 de euro.


Presedintele Marin Condescu i-a amenintat pe jucatori ca, in cazul ratarii promovarii, SNLO si USMO, principalii sponsori ai echipei Pandurii, isi vor retrage sprijinul financiar, iar toti jucatorii vor fi pusi pe lista de transferari. „Aveti impresia ca noi cheltuim banii ca sa va bateti joc? De la 1 iulie sinteti pusi toti pe liber daca nu promovam. Pandurii nu va mai exista“, le-a transmis Condescu fotbalistilor, nu inainte de la reprosa ca au fost printre putinele echipe din B care au beneficiat de doua cantonamente.


Ziaristii nu au fost uitati la sedinta de analiza dintre conducere si echipa, presedintele indemnindu-i pe jucatori sa-i ignore pe jurnalisti. „Ziaristii astia care nu fac nimic au scris de «pandurii lui Bachus», dar nu trebuie sa ne luam de ei, nu trebuie sa-i mai bagam in seama. Daca bateam la Ploiesti, eram invingatori si impotriva presei“.


„Prosti si handicapati“ la Pandurii


Dupa ce presedintele Marin Condescu le-a adus la cunostinta jucatorilor ultimele hotariri ale CA, a urmat la cuvint antrenorul Emil Sandoi. Acesta a avut un discurs presarat cu invective la adresa elevilor sai: „Sinteti niste prosti. Nu ati fost in stare in sapte luni de zile sa intelegeti. Voi va c…ti pe voi si trebuie sa platim si noi. Nu va mai pun nici o schema pe tabla, doar echipa. Cistigati trei meciuri si mai vorbim“.


Reprosurile tehnicianului au atins si meciul cu Petrolul Ploiesti: „Parca suntem o echipa de domnisoare. Ce-a avut Petrolul in plus fata de noi? Nimic, va spun eu. Sintem handicapati. Strigati unii la altii in teren, nu mai dormiti“.


Dupa criticile lui Condescu si Sandoi, a urmat autocritica fotbalistilor. Daca sibianul Negut nu crede in sansele de promovare ale echipei sale, avind o solutie la indemina, sa-si depuna memoriu la FRF, capitanul Vintilescu i-a indemnat pe coechipieri sa puna mai mult suflet in teren. „Hai sa jucam noi si sa cistigam. Stam si ne vaitam ca babele in teren. Ne lovesc toti si noi ne vaitam ca domnisoarele. Daca bateam, nu ne oprea nimeni banii“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS