18.3 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăSport„Pandurii“ n-au contat la Ploiesti

„Pandurii“ n-au contat la Ploiesti

Echipa Pandurii Tirgu Jiu a inregistrat prima infringere oficiala a anului si si-a diminuat serios sansele de promovare, „petrolistii“ luindu-si revansa dupa infringerea de pe „Municipal“ si relansind lupta pentru Divizia A. Beneficiara imediata a duelului dintre Pandurii si Petrolul este liderul FC Sibiu, care s-a distantat la sase puncte de gorjeni, „lupii galbeni“ nutrind si ei sperante intr-o revenire spectaculoasa pe prima scena, avantajati si de programul viitor.


Gazdele au cistigat fara emotii in fata unei echipe gorjene subtire in ofensiva, ezitanta in defensiva si inexistenta la mijlocul terenului. Absenta lui Trofin a contat mai mult decit se preconiza, iar tehnicianul tirgujienilor nu a fost capabil sa gestioneze situatia. Improvizatia cu Bertea pe partea stinga si cu Ursu in locul lui Trofin nu a fost eficienta, astfel ca singurul compartiment care a dat roade in acest an, cel defensiv, a fost maturat de evolutia dezinvolta a rapizilor atacanti de la Petrolul. La pauza, Sandoi a reactionat cu doua schimbari post pe post, Craciunescu luindu-i locul lui C. Popescu, iar Negut l-a inlocuit pe Bertea. Abia in minutul 58, Sandoi s-a gindit sa forteze atacul cu Stefan, dar rezultatele au fost aceleasi.


Petrolul a deschis repede scorul, prin Paraschiv (’11), care a transformat un penalti, portarul Balaet faultindu-l in suprafata de pedeapsa pe Hadnagy. Centralul Helesteanu i-a aratat galben jucatorului de la Tirgu Jiu, dar a mutat locul infractiunii in afara careului, insa la interventia asistentului Ioan Onicas a revenit asupra deciziei si a acordat penalti, care a fost transformat de Paraschiv. Sandoi a contestat validitatea loviturii de pedeapsa si a cerut rejucarea partidei. Acelasi Hadnagy s-a aflat si la originea golului doi, cind i-a asezat o minge lui Pirse, care l-a executat pe Balaet de la circa 12 metri, inainte de fluierul de final al primei parti. Cu un minut inainte, gorjenii s-au aflat in careul advers, portarul Miron aratind slabiciuni la cornerul executat de Buia, cind a scapat mingea in corner, iar Bogoi a trimis peste poarta din cinci metri, in urma loviturii de colt.


Emil Sandoi a sustinut ca echipa sa a punctat la impresia artistica: „Felicit Petrolul pentru victoria obtinuta. Am facut un joc care a punctat la impresia artistica, in timp ce gazdele au marcat intimplator, pe fondul unor greseli personale in defensiva noastra. In ciuda acestui esec, avem sanse la promovare, atit noi cit si Petrolul“.


Antrenorul ploiestenilor s-a declarat multumit de evolutia jucatorilor sai, in special a mijlocasilor Marinescu si Irimescu, care i-au eclipsat pe experimentatii Vancea si Buia: „Cu o echipa tinara am dovedit ca putem juca bine. A fost un meci tensionat, cu o prima repriza foarte buna a noastra, apoi au intervenit unele probleme fizice la Marinescu si la Irimescu, iar ritmul a mai scazut“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS