27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDisputa mai tare in culise

Disputa mai tare in culise

Negocierile indelungate dintre conducerile celor doua grupari nu au schimbat vointa jucatorilor


Minerul Matasari are putine sanse de salvare de la retrogradare, judecind prin prisma evolutiei jucatorilor, evitarea campionatului judetean cazind astfel in sarcina exclusiva a conducatorilor. O mostra de neputinta pe teren au demonstrat-o „minerii“ si in aceasta etapa (a 18-a), la Motru, unde au sperat ca sefii sa rezolve problema, fiind mai atenti la negocierile de pe margine decit la executiile lor penibile din teren. „Tunarii“ au jucat cu ambitie si au invins cu 1-0 (gol I. Popescu ’44), suparindu-si, paradoxal, conducatorii, si punind poate decisiv umarul la retrogradarea Minerului Matasari.


Nici presiunea nejustificata asupra arbitrilor din partea matasarenilor, nici negocierile indelungate in vazul tuturor dintre conducerile celor doua grupari nu au schimbat vointa jucatorilor. Dorinta de revansa a motrenilor s-a manifestat, ce-i drept fara decenta, dupa fluierul arbitrului, cind fotbalistii lui Ilie Petre au interpretat obscenitati la adresa matasarenilor, prabusiti intr-un colt al terenului, asteptind poate cele doua goluri izbavitoare. Circul s-a dezlantuit la finalul jocului, cu antrenorul Constantin Trifu cerind socoteala brigazii de arbitri, iar presedintele Ion Moraru acuzindu-l pe antrenorul Ilie Petre ca a jucat pentru Severnav si ca se va razbuna cind isi va face echipa. Din nebunia si dezamagirea de dupa joc este de apreciat totusi pozitia lui Moraru, care a recunoscut ca echipa sa nu joaca nimic, promitind o intinerire masiva a lotului.


Atit pe marginea terenului, cit si pe suprafata de joc s-au simtit tensiunea si neputinta, cu lovituri dure la minge si fara minge si cu amenintari din partea conducatorilor de la Motru, care au promis masuri drastice pentru echipa lor daca nu cistiga cu Minerul Matasari.


Pe teren, ostilitatile au fost conduse in permanenta de gazde, care au dominat copios, in special in prima repriza, cind s-a mai jucat si ceva fotbal. In partea a doua, lupta a luat locul fotbalului, iar ocaziile de poarta au fost rare. Cea mai contestata faza a meciului s-a petrecut in minutul 22, cind Lupsoiu a incercat sa obtina un penalti, refuzat de arbitrul Cirstoiu. Acesta a aratat eronat aut de poarta in loc de corner si un cartonas galben pentru simulare lui Lupsoiu. Peste sase minute, arbitrii au fost depasiti din nou, cind Priescu l-a lovit cu pumnul pe Badoiu, dar „fluierasii“ nu au vazut nimic, insa l-a atentionat verbal pe jucatorul gazdelor.


Golul victoriei lui Arsenal a venit in minutul 44, cind I. Popescu a marcat in urma unei lovituri libere. Grigorie a centrat, Popescu a reluat cu capul din sase metri, Hirsu a respins in fata la acelasi jucator, care nu a mai ratat tinta.


A treia echipa gorjeana, EMC Rovinari, nu se dezminte pe teren propriu, reusind inca trei puncte care o plaseaza, in premiera, pe treapta a treia a podiumului seriei a 6-a. Gorjenii s-au impus fara probleme in fata „studentilor“ resiteni cu 2-0, prin golurile lui Litoiu si Lapadat. In minutul 19, Litoiu a fructificat o pasa in adincime a lui Stanciu si a deschis scorul, iar Lapadat a risipit emotiile cu o executie din lovitura libera, la jumatatea reprizei secunde, reusita sa fiind facilitata de eroarea portarului advers, care a scapat balonul pe sub mina. Din cei cinci jucatori trimisi la „satelit“ de catre antrenorul „pandurilor“ Emil Sandoi au evoluat doar trei, Pindaru, Cristea si Lapadat.


In runda a 18-a din aceasta serie s-au mai inregistrat rezultatele: CFR Timisoara – Minerul Mehedinti 2-1, Severnav Severin – Hexe Jebel Timisoara 0-1, Minerul Moldova Noua – Auxerre Trans Orsova 0-0, UM Timisoara – CS Florian Jimbolia 1-0. Gloria Resita a stat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS