27.8 C
Craiova
luni, 10 iunie, 2024
Știri de ultima orăSport„Sageata“ ar putea juca impotriva „cotofenelor“

„Sageata“ ar putea juca impotriva „cotofenelor“

Meciurile din mansa secunda a sferturilor de finala ale Cupei UEFA se vor disputa astazi. Calificarea se va juca in trei dintre cele patru meciuri ale acestei faze a competitiei, TSKA Moscova neputind rata accederea in semifinale dupa ce s-a impus in prima mansa, cu 4-0, in fata formatiei AJ Auxerre.


 


AZ’67 Alkmaar – Villarreal


 


Arbitrul italian Roberto Rosetti va conduce astazi, de la ora 21.30, partida de pe arena „Alkmaarderhout“, dintre AZ’67 Alkmaar si Villarreal. In tur, olandezii au cistigat pe „El Madrigal“, cu 2-1, izbutind astfel ceea ce nu reusise nici o echipa in ultimii doi ani in cupele europene, sa marcheze gol pe terenul lui Villarreal. Elevii lui Co Adriansse au marcat de doua ori, prin Landzaat (’12) si Nelisse (’74), golul spaniolilor fiind reusit de Riquelme (’14), argentinianul ratind si un penalti in minutul 28. Desi victoriosi, olandezii sint convinsi ca returul nu va fi usor, Villarreal fiind o echipa care se poate impune in deplasare. Presedintele clubului Villarreal, Fernando Roig, este convins ca echipa sa va reusi sa se califice in semifinale, in ciuda infringerii din tur. „La finalul jocului cu olandezii, in ciuda rezultatului, eram increzator in posibilitatile noastre. Nu spun ca va fi usor, dar sint convins ca jucatorii nostri ne vor face fericiti, inima imi spune ca vor trece si de acest hop“, a spus conducatorul „Submarinului galben“.


In partida de pe „Alkmaarderhout“, „Submarinul galben“ nu va beneficia de serviciile atacantului Diego Forlan, care nu are drept de joc in cupele europene pentru Villarreal, deoarece a evoluat pentru Manchester United in actuala editie a Ligii Campionilor. La rindul sau, atacantul echipei AZ Alkmaar, Martijn Meerdink, este indisponibil dupa ce a suferit o accidentare la ligamentele incrucisate ale piciorului drept.


 


AJ Auxerre – TSKA Moscova


 


Germanul Wolfgang Stark va conduce partida de pe arena „Abbé-Deschamps“, in care Auxerre va primi astazi, de la ora 21.45, replica rusilor de la TSKA Moscova. Pentru ca nu mai au sanse de calificare, elevii lui Guy Roux spera macar sa mai spele din rusinea infringerii din tur, cind au incasat patru goluri (Odiah ’21, Ignashevich ’63-p, Vagner Love ’71, Gusev ’78) in capitala Rusiei fara sa inscrie nici unul. In meciul de pe „Abbe-Deschamps“, Guy Roux nu-l va putea utiliza pe Arnaud Gonzalez, care este accidentat la ligamentele incrucisate. De asemenea, Mignot este suspendat dupa ce a vazut cartonasul rosu in minutul 83 al meciului de la Moscova.


 


Parma – Austria Viena


 


Pe stadionul „Ennio Tardini“, englezul Stephen Graham Bennett va conduce astazi, de la ora 21.45, meciul dintre FC Parma si Austria Viena. Parma continua sa surprinda in cupele europene, unde s-a prezentat mai mereu cu echipa a doua, dar a reusit sa elimine echipe ca VfB Stuttgart sau FC Sevilla. Acelasi lucru l-a facut antrenorul Petro Carmignani si in partida de la Viena, in care elevii sai au reusit sa obtina o remiza, 1-1 (Mila ’61 / Pisanu ’34), care le da mari sperante pentru accederea in semifinalele Cupei UEFA. Chiar daca viseaza la semifinalele Cupei UEFA, Carmignani este cu gindul mai mult la meciurile din campionat, decisive pentru mentinerea in Serie A, si i-ar putea menaja si in returul cu Austria pe starurile sale Gilardino, Morfeo, Bresciano, Frey si Cardone.


Sporting – Newcastle


In meciul de pe „Jose Alvalade“, care se va disputa astazi, de la ora 22.15, si va fi arbitrat de suedezul Peter Frojdfeldt, „leii“ de la Sporting Lisabona sint convisi ca pot intoarce rezultatul din tur, cind Newcastle s-a impus cu 1-0. In prima mansa, „veteranul“ Alan Shearer a inscris in minutul 37 pentru Newcastle, facind ca formatia sa sa aiba prima sansa de calificare.


Portarul „cotofenelor“, Shay Given, nu va putea evolua in meciul de la Lisabona, el accidentindu-se in prima repriza a turului, cind a fost inlocuit cu Stephen Harper. Si portarul lusitanilor, Ricardo, s-a accidentat in partida de la Newcastle, el fiind transportat la spital la finalul intilnirii. Daca in meciul tur a luat loc pe banca de rezeve, atacantul român al echipei Sporting, Marius Niculae, are sanse mari sa prinda astazi un loc in primul „unsprezece“. Antrenorul Jose Peseiro ar putea apela la „Sageata“ deoarece atacantul Mota a suferit o accidentare la piciorul drept in timpul partidei disputate duminica de Sporting, in campionatul Portugaliei, impotriva formatiei Beira-Mar Aveiro. De asemenea, un alt jucator lusitan, mijlocasul Pedro Barbosa, a resimtit dureri la coapsa dreapta, in timp ce fundasii Enakarhire si Hugo acuza si ei probleme medicale, pregatindu-se separat in ultimele zile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS