5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSport„Duminica se joaca finala Champions League in Craiova!“

„Duminica se joaca finala Champions League in Craiova!“

– Cum se mai vede Universitatea din Bucuresti, tot pe ultimul loc?


– Adica? Vorbiti la misto sau ce, ca nu inteleg? Pai, de ce s-ar vedea altfel, e vreun alt clasament prin Bucuresti, adica se vede si se citeste invers, cu Universitatea pe primul loc?!


– Are Marin Sorescu o poezie, „Craiova vazuta din car“, si in intrebarea de mai sus l-am plagiat, intr-un fel, pe marele scriitor oltean…


– Inteleg. Nu pricepeam ce glume mai pot fi astea acum, in acest moment critic pentru Universitatea.


– Va vine sa credeti ca echipa-fanion a oltenilor este pe ultimul loc, cu un pas in Divizia B?


– Da. De ce? S-au facut multe greseli de-a lungul timpului la Universitatea. Cei din Craiova le cunosc. Si s-a ajuns la actuala situatie.


– Mai credeti in salvarea de la retrogradare?


– Eu inca mai cred!


– Pe ce va bazati?


– Pe ambitia jucatorilor. Ar fi o rusine pentru unii jucatori din lotul actual al Universitatii sa retrogradeze aceasta echipa de traditie din fotbalul românesc si european. Ambitia oltenilor este cunoscuta si recunoscuta, asa ca niciodata nu este tirziu sa si-o arate. Mai jos de locul 16 nu se poate! Revin si subliniez: Universitatea Craiova, in ciuda locului ocupat in prezent – unul nemeritat – are materie prima ca sa se salveze. Duminica, pe „Ion Oblemenco“, se joaca primul si ultimul meci al Universitatii, cu Steaua. Este, intr-un fel, finala de Champions League! Daca oltenii mei dragi pierd si cu Steaua, s-a cam terminat speranta cu raminerea in Divizia A. Nu mai sint apoi suficiente meciuri pentru a recupera ceea ce s-a pierdut. Au mai ramas de disputat inca 11 meciuri din actuala editie de campionat. Daca oltenii cistiga sase partide, am putea spera la raminerea in prima liga. Cu 32 de puncte, cred ca vaporul naufragiat ar putea iesi la liman. Sper, cred, ma rog pentru salvare…


– Toate calculele ar fi bune si frumoase, dar din 19 meciuri din campionat, Universitatea a cistigat doar trei. E putin probabil ca acum sa se obtina sase victorii din 11 meciuri!


– Este adevarat, pare putin probabil… Am raspuns la o intrebare si am facut un calcul ipotetic, dar, repet, este posibil. Craiova nu este de Divizia B! N-as vrea sa jignesc formatiile aflate in subsolul clasamentului, dar cred ca altele sint echipele care ar trebui sa ajunga in liga a doua, desi, in prezent, sint situate in clasament deasupra Universitatii.


– Circula prin Banie, chiar si prin presa, citeva zvonuri privind viitorul Universitatii: fuziune cu FC National, cumpararea locului de la Jiul Petrosani. Recent, o alta informatie neconfirmata: ca Staicu ar fi oferit actiunile Universitatii firmei „Popescu si Becali“, urmind ca in perioada urmatoare sa va ocupati de clubul naufragiat din Banie. Cum comentati acest zvon?


– La aceasta intrebare, as avea si eu de adresat una: daca as cumpara Universitatea, sau eu impreuna cu cineva, ce s-ar astepta? Sa cumparam meciuri, sau ce sa facem acum?


– Sa salvati Universitatea de la retrogradare, poate sa aduceti fotbalisti liberi de contract, ceva…


– Acum? Pot sa-l aduc si pe Maradona, tot degeaba ! Trebuia facuta o strategie sanatoasa, in timp… Repet, pot sa aduc miine 21 de jucatori, dar nu cred ca se pot astfel indrepta greselile trecutului. Printre altele, aici au fost schimbati antrenorii cam la doua luni s.a.m.d. Nici mama lui Barcelona nu mai poate rezolva situatia Universitatii! Anul trecut, Barcelona lui Rijkaard a avut la un moment dat un parcurs catastrofal, dar antrenorul nu a fost schimbat imediat. Se face o strategie in timp, sanatoasa, treburi profesioniste. Ca sa revin la subiectul propriu-zis: de ce sa preiau clubul? Ce pot face acum, adica ce strategii mai pot aplica unei corabii aproape naufragiate? Nu mai este timp pentru alcatuirea unui lot, nici pentru numirea unui antrenor pe care eu l-as dori, deoarece nu mai are timp sa lucreze, nici pentru o structura sanatoasa la club, nimic… In consecinta, ce as putea face eu peste noapte?


– Ati avut totusi o discutie in acest sens cu patronul Dinel Staicu?


– Nu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII