6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAbramovici a cumparat si norocul

Abramovici a cumparat si norocul

Cu Mourinho in fata televizorului, Chelsea a reusit sa se califice pentru a doua oara consecutiv in semifinalele celei mai importante competitii europene intercluburi. La adapostul victoriei cu 4-2 din tur, londonezii nu au mai avut nevoie de sfaturile prin „satelit“ ale tehnicianului portughez, cu toate ca preparatorul fizic Rui Faria s-a dat si de aceasta data racit, purtind celebra caciula care a facut mare vilva la confruntarea tur de pe „Stamford Bridge“.


In schimb, daca nu au mai avut prea multa nevoie de indicatiile de la mare distanta ale lui Jose Mourinho, „albastrii“ au avut parte de foarte multa sansa, de parca miliardarul Abramovici a cumparat, o data cu clubul, si binecuvintarea Zeitei Fortuna. In cel mai potrivit moment, in minutul 30, in plina dominare a nemtilor, care sperau sa intre la pauza in avantaj, mai ales ca ratasera o mare ocazie in debut, prin Pizarro (‘4), Lampard, „calaul“ bavarezilor in tur, a deschis scorul pentru Chelsea printr-un sut de la marginea careului, deviat decisiv de Lucio, la fel cum s-a intimplat si in tur (coautor a fost tot nefericitul Lucio) sau in optimile cu Barcelona, cind Joe Cole a marcat prin executii asemanatoare. De parca Mourinho ar fi exersat indelung la antrenamente sutul cu deviere.


Cum Bayern este insa o echipa germana care nu se preda indiferent de situatie, elevii lui Magath au continuat asaltul, desi erau constienti ca mai aveau nevoie de trei goluri pentru a se califica. Nemtii s-au dovedit mult mai furiosi dupa introducerea „veteranului“ Mehmet Scholl, chiar si pe fondul unei prestatii minuscule a lui Makaay, olandezul, revenit dupa o accidentare, fiind mai mult o mina moarta. Au izbutit sa egaleze, prin Pizarro, dar cu ajutorul arbitrilor, peruanul reluind din ofsaid in plasa o minge respinsa de Cech in bara, la o lovitura de cap al lui Ballack. Era minutul 64 si, teoretic, mai raminea ceva timp.


Zeita Fortuna i-a luat insa sub aripa sa pe englezi, care au fost ocotiti de sansa in doua situatii critice. Mai intii, centrarea lui Lizarazu, deviata de Huth, a lovit transversala, desi putea foarte bine sa intre in poarta, peste numai un minut lovitura de cap a lui Ballack fiind scoasa de pe linia portii de Gudjohnssen. Scapind de presiune, si cu ajutorul siretlicurilor tipice, Chelsea a dat lovitura de gratie, Drogba umilindu-l iar la detenta pe croatul Robert Kovaci si lasindu-l fara replica pe Kahn, care se opusese excelent mai devreme la un sut din trei metri a lui Duff.


Golurile lui Guerrero si Scholl din minutele de prelungiri nu au adus decit o victorie amara pentru Bayern, facindu-i pe germani sa-si aminteasca si mai mult de cele doua devieri, cea a lui Lucio si cea a lui Huth, dar si sa regrete ca nu au mai avut macar cinci minute la dispozitie, in care ar fi putut impinge meciul in prelungiri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS