7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportA reinviat spiritul „galactic“

A reinviat spiritul „galactic“

Cel mai asteptat meci din Primera Division, „clasicul“ Real Madrid – FC Barcelona, a oferi duminica seara o noua mostra de fotbal de cea mai inalta calitate. Constienti ca un esec ar face ca titlul sa poposeasca mai mult ca sigur in Catalunia, madrilenii si-au salvat intr-un fel imaginea din acest sezon, impunindu-se cu 4-2 in fata eternilor rivali. Diferenta de noua puncte pe care o avea Barca si faptul ca in tur pierdusera cu 3-0 i-au ambitionat si mai mult pe „galactici“, care, ca prin minune, si-au alungat slabiciunile aratate in repetate rinduri, redescoperindu-si marile calitati. Practic, pe „Bernabeu“ a fost un alt Real fata decit cel obisnuit, unul redevenit „galactic“. A jucat ofensiv, curajos si riscant, reusind cu inteligenta sa-si ingenuncheze rivalul.


A rezultat cel mai spectaculos duel dintre cei doi granzi ai fotbalului, jucat intr-un ritm electrizant, cu peste 30 de ocazii de poarta. Realul a lovit puternic inca din debut, marcind de doua ori pina ca Barca sa se dezmeticeasca. Zidane a punctat cu capul, din plonjon, dupa o centrare a lui Ronaldo (‘7), insa cu pretul unei ciocniri violente. Sosit in viteza, francezul nu s-a putut opri si a lovit puternic cu capul bara, in urma socului el raminind citeva secunde intins pe gazon, ranit si cu singe pe fata, dar si-a revenit si a continuat jocul. Peste 13 minute, a fost rindul lui Ronaldo sa se afle la finalizare (dupa o pauza de 36 de zile), marcind tot cu capul, din centrarea lui Beckham.


Catalanii au ripostat prin Giuly si Van Bronckhorst, insa s-au lovit de un portar Casillas providential, dar care nu a mai putut face nimic la incursiunea lui Eto’o (’29). Raul, la o superba accelerare a lui Roberto Carlos (’45), si Owen, lansat excelent de Beckham (’65), au intregit suprematia Realului, diminuata partial de Ronaldinho (’73), cu o executie prin zid din lovitura libera. Oaspetii au mai avut si un penalti clar la un fault in careu asupra lui Maxi Lopez, dar centralul l-a trecut cu vederea.


Barcelona nu a pierdut doar derbiul, ci si pe Samuel Eto’o. Dupa ce si-a confirmat renumele de „bestia neagra“ a Realului, atacantul camerunez s-a accidentat singur in minutul 75, cind a facut o miscare gresita in tentativa de a controla mingea parasind terenul pe targa. Golgheterul din Primera (22 de reusite) a suferit o ciupitura in zona externa a genunchiului drept, care se pare ca i-a afectat si ligamentele, medicii estimind ca Eto’o va sta „cel putin trei saptamini si maximum opt“, cind mai sint sapte etape de campionat, iar echipa sa are sase puncte avans fata de madrileni.


Celelalte rezultate


In runda a 31-a a campionatului spaniol s-au mai consemnat rezultatele: Deportivo – Villarreal 1-1, Getafe – Albacete 1-0, Betis – Levante 2-2, Osasuna – Santander 1-0, Espanyol – FC Sevilla 1-3, Mallorca – Zaragoza 0-2, Valencia – Malaga 2-2, Bilbao – Sociedad 3-0, Numancia – Atletico Madrid 1-0.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS