25.5 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăSportNegut, omul providential pentru „satelit“

Negut, omul providential pentru „satelit“

O victorie, un egal si o infringere este bilantul echipelor gorjene din seria C6 dupa etapa a 17-a. EMC Rovinari a avut emotii pentru cele trei puncte in fata unei echipe retrogradate, Minerul Matasari invoca greselile arbitrului la remiza care o recomanda pentru campionatul judetean, in timp ce Arsenal Motru face figuratie in deplasare la adapostul punctelor obtinute pe teren propriu.


Minerul Matasari 0


UM Timisoara 0


Minerul Matasari a mai facut un pas gresit pe propriul teren, rezultatul fiind influentat de deciziile eronate ale arbitrului Andrei Huzu. Tehnicianul gazdelor, Constantin Trifu, sustine ca sibianul le-a anulat un gol valabil si le-a refuzat doua penaltiuri, dar recunoaste ca jucatorul sau, Cojocaru, a primit corect cartonasul rosu. „A fost japca la drumul mare. Le-a dat oaspetilor peste 50 la suta. Este viciere de rezultat“, a afirmat Trifu. „Minerii“ au reusit sa inscrie prin Lacatusu, care a profitat de neatentia portarului advers care se pregatea sa degajeze de jos o minge, insa Huzu a vazut fault in atac si a anulat golul. Arbitrul nu a mai intervenit la ocaziile uriase ale lui Nicolaescu, Lacatusu si Iovan, insa cei trei au ratat cu nonsalanta victoria si sansa unui viitor linistit. Cu toate acestea, antrenorul matasarenilor este optimist si nu-si face probleme in privinta salvarii de la retrogradare, desi echipa sa se afla la -11 in clasamentul adevarului: „Nu dezarmam. Continuam sa luptam. Ne trebuie doua victorii in deplasare pentru ca acasa avem un program destul de usor.“


EMC Rovinari 2


Gloria Resita 1


Inutil la divizionara B Pandurii, Negut a reusit dubla la „satelit“ si a adus trei puncte divizionarei C EMC Rovinari. Sub privirile antrenorului Emil Sandoi si ale presedintelui Marin Condescu, Negut a deschis scorul in minutul 27, printr-un sut deviat de la circa 30 de metri, din lovitura libera. Resitenii au pus mingea la centru, au aruncat-o spre careul gazdelor unde Cristea s-a trezit cu ea in spate, fundasii centrali ai rovinarenilor inca se bucurau pentru golul marcat si Izvoreanu a inscris nestingherit in poarta lui Pindaru. Pe finalul primei parti, acelasi Negut a iesit la rampa cu un gol spectaculos, fructificind centrarea lui Litoiu. Mijlocasul „pandurilor“ a mai avut o data golul in virful bocancului, o palma lipsind ca balonul trimis de Negut sa nu depasasca linia portii. Atacantul lui Sandoi, Lapadat, nu s-a dezmintit nici in fata unor adversari din Divizia C, irosind o oportunitate singur cu portarul, sutul sau ocolind poarta resitenilor. EMC se afla pe pozitia a patra a clasamentului, la egalitate de puncte cu ocupanta locului secund.


„U“ Resita 4


Arsenal Motru 0


Victoria pentru motreni in acest retur este inca un vis nerealizabil, iar deplasarile sint cosmaruri pentru tripleta de tehnicieni. La Resita, „tunarii“ nu au contat decit ca „incasatori“, gazdele reusind un galop de sanatate. Arsenal a facut fata o singura repriza, dupa pauza venind potopul de goluri in propria poarta. Trei fotbalisti resiteni si-au inscris numele pe tabela de marcaj, Bercseny, care a reusit „dubla“ (’48, ’85), completat de Utiu si Hamat. Deocamdata, Arsenal nu face parte din categoria echipelor cu emotii la retrogradare si asteapta sa primesca pe teren propriu, in etapa urmatoare, vizita unei formatii in suferinta, Minerul Matasari.


In celelalte partide din seria a 6-a s-au inregistrat rezultatele: Hexe Jebel Timisoara – CFR Timisoara 1-0, Auxerre Trans Orsova – Severnav Severin 1-3, CS Florian Jimbolia – Minerul Moldova Noua 3-1. Minerul Mehedinti Valea Copcii a stat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS