9.5 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMilanul se teme de „efectul Deportivo“

Milanul se teme de „efectul Deportivo“

Derbiul orasului Milano, dintre AC Milan si Inter, contind pentru prima mansa a sferturilor de finala ale Ligii Campionilor, s-a incheiat cu victoria rossonerilor, care, in calitate de gazda, s-au impus cu 2-0 in fata rivalilor interisti. Doua centrari din lovituri libere, finalizate cu capul de Stam si Sevcenko, au facut ca Milanul sa aiba prima sansa la calificarea in semifinale. Pentru ca este greu de crezut ca nerazzurri vor reusi in returul de peste o saptamina sa marcheze de trei ori fara sa primesca gol, mai ales ca statistica ultimelor confruntari dintre cele doua formatii este favorabila trupei lui Ancelotti care nu a pierdut in fata elevilor lui Mancini.


Milanezii sint insa precauti. Dupa ce in sezonul trecut s-au fript cu Deportivo La Coruna, fiind eliminati in sferturi dupa 4-1 pe „San Siro“ si 0-4 in Spania, acum sufla si in Inter, chiar daca in ultimul timp s-au dovedit superiori concitadinilor. Victoria de miercuri seara a Milanului nu s-a conturat insa chiar asa de usor. Cu toate ca la Inter au lipsit citeva piese de baza, ca Adriano, Recoba si Emre, oaspetii au fost cei care au avut initiativa in prima repriza, fiind foarte aproape de a inscrie in minutul 10, la lovitura libera executata de Mihaijlovic, scoasa din vinclu de portarul Dida. Presiunea gazdelor nu a pus probleme defensivei interiste, care s-a descurcat bine in fata tridentului Kaka – Sevcenko – Crespo. Mai mult, nerazzurri mai putea marca prin Cruz, Cordoba si Veron, dar Dida s-a opus si de aceasta data. Totusi, in ultimele secvente ale primei reprize, la o faza care nu anunta nimic, centrarea lui Pirlo din lovitura libera a fost deviata cu capul de olandezul Stam, si a poposit in plasa portii lui Toldo.


La reluare, Mancini l-a aruncat in lupta si pe Vieri, refacut dupa o accidentare, dar „Bobo“ nu a reusit sa faca diferenta. Sevcenko a trecut pe linga gol in minutul 57, dar nu a mai gresit peste 20 de minute, cind a penalizat lejeritatea defensivei interiste. Pina la final, Milan a mai avut emotii doar la sutul din unghi al grecului Karagounis (’88), care a zguduit bara portii lui Dida, gazdele putind insa pune punct ecuatiei calificarii in prelungiri, daca Toldo nu se opunea la sutul lui Sevcenko.


Meciul a avut si un moment trist, un suporter al lui Inter aflat in Peluza Nord, locul unde stau cei mai infocati fani ai echipei nerazzurre, decedind in urma unui infarct. In schimb, dintre sustinatorii Milanului, unul si-a fracturat piciorul, dupa ce a cazut de la al doilea nivel al stadionului, in incercarea de a se muta intr-un alt sector al tribunei, mergind pe o balustrada.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS