24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024

Ne-au rastignit

Divizia A, etapa a 18-a


Universitatea – Sportul 0-1


• Stadion „Ion Oblemenco“, spectatori: 20.000.


• A marcat: Lazar ’49.


Universitatea: Guso – Dobre, Daouda (’67, Moti), Papura, Bordeanu – Buhus (’58, Vigariu), Murgan, Schumacher, Lutu – Dragan (’70, Stoianof), I. Iordache. Antrenor: Marian Bondrea.


Sportul: Stancioiu – S. Radoi (’74, Oae), Secareanu (’88, M. Dedu), A. Ratiu, L. Rusu – S. Stancu, Cruceru, Lazar, Maxim – M. Nae, Mazilu (’82, Curelea). Antrenor: Dan Petrescu.


• Cartonase galbene: Buhus, Papura, Daouda, Bordeanu (2), Schumacher, Murgan / S. Radoi.


• Cartonase rosii: Bordeanu ’89 / Maxim ’35.


• Au arbitrat: C. Balaj – Z. Szekeli, C. Nica.


• Observatori: V. Alexandru si G. Ionescu.


• Celelalte partide: FC Arges – Farul 1-1; astazi: Gloria – FC National (ora 15.00, Telesport), „Poli“ AEK – FCM Bacau (ora 17.00, TVR 2), Dinamo – „Poli“ Iasi (ora 20.15, Antena 1); miine: Apulum – Steaua (ora 14.00, National TV), Otelul – FC Brasov (ora 16.00, Telesport), Rapid – CFR Cluj (ora 20.15, TVR 1).


Universitatea a intrat aseara in moarte cerebrala dupa ce alb-albastrii au fost invinsi de Sportul, doar un miracol mai putind salva in acest moment Stiinta de la retrogradare. Cu -13 la „adevar“, craiovenii par condamnati dupa 41 de ani la matineu, Bondrea neputind face o minune la primul sau meci pe banca oltenilor.


Partida a fost tensionata inainte de a incepe, existind zvonuri ca jucatorii de la Sportul au fost contactati pentru a trinti meciul, dupa ce patronul bucurestenilor, Vasile Siman, ar fi refuzat un aranjament. Pina al urma, „gasca nebuna“ din Regie, fara Balan, Bucur si Ciupe, a ingropat Universitatea, care nici aseara nu s-a trezit la realitate.


Oltenii au inceput meciul destul de timorati, oaspetii instalindu-se in jumatatea adversa de la primul fluier al centralului Balaj, si, dupa numai doua minute, au fost foarte aproape sa deschida scorul. La o greseala a lui Papura, Maxim a centrat in careu pentru Nae, insa lovitura de cap a acestuia a trecut cu putin pe linga poarta aparata de Guso. Incet, incet, alb-albastrii au mutat jocul spre poarta Sportului, dar constructiile lente si previzibile au fost contracarate fara probleme de elevii lui Dan Petrescu. Primul sut care a strapuns barajul bucurestenilor a venit abia in minutul 23, dar Schumacher a trimis cu mult pe linga poarta lui Stancioiu. Desi lent, jocul craiovenilor i-a fortat pe oaspeti sa se retraga in defensiva, acestia mizind doar pe arma contraatacului. Elevii lui Bondrea au incercat insa foarte mult centrarile in careu spre Dragan, dar fara sorti de izbinda, nu numai pentru ca ex-dinamovistul era bine pazit de fundasii adversi, ci si pentru ca pasele de acest gen nu si-au atins tinta, majoritatea trecind prin spatele portii.


Oltenii parca au prins curaj dupa ce Sportul a ramas in inferioritate numerica, Maxim fiind eliminat dupa ce l-a lovit cu cotul, in saritura, pe Buhus (’35), dar singura ocazie periculoasa s-a produs in minutul 44 cind Schumacher a fost blocat in careu de Ratiu.


Craiovenii au inceput bine repriza secunda si Dragan a fost aproape de gol, sutul sau din careu nimerind plasa laterala. A fost insa doar un foc de paie, pentru ca studentii bucuresteni au marcat la prima faza de poarta, Costin Lazar inscriind cu capul din careu, din mijlocul unei aparari visatoare. Universitatea a avut totusi de doua ori sansa egalarii, mai intii prin Buhus, care l-a facut pe Bondrea sa-si puna miinile in cap cind, din sase metri, a pasat cu latul spre Stancioiu, iar apoi prin Bordeanu, al carui sut de la 20 de metri a fost deturnat in corner de portarul bucurestean. Pe contraatac, Mazilu si Nae s-au distrat cu apararea craioveana, primul fiind aproape de un nou gol. Universitatea a incercat degeaba sa marcheze, pina in final fiind de notat doar sutul lui Schumacher, la care oaspetii au raspuns prin doua ocazii ale lui Curelea. Alb-albastrii au terminat meciul in genunchi, pe fondul nemultumirii suporterilor, care au fost evacuati de jandarmi din peluza dupa ce au rupt citeva scaune si au dat foc la un steag, in timp ce galeria scanda catre patronul Staicu: „Ne-ai luat din A, ne duci in B!“


Dupa meci, fanii olteni s-au strins la cantonament pentru a cere explicatii jucatorilor si conducerii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

13 COMENTARII