24 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăSport„Minerii“ merg la Ploiesti sa nu piarda

„Minerii“ merg la Ploiesti sa nu piarda

Petrolul – Minerul Motru


• Stadion „Ilie Oana“, astazi, ora 11.00.


• Formatii probabile:


Petrolul: Miron – Grigore, Oprea, Costache – Bar, Marinescu, Paraschiv, Bajenaru, Preda – Ilie, Curcan. Antrenor: Vasile Cosarek.


Minerul: Andreescu – Patru, Amzucu, I. Constantin, Apostol, Purcel – Patrascu, B. Popescu, Caibir – Glisca, P. Gheorghe. Antrenor: Pavel Buburuz.


• Vor arbitra: V. Bratu (Amara) – M. Artenie (Vaslui), B. Velicu (Bucuresti).


• Observator: Nicolae Vatafu (Bacau).


Multumit de prestatia elevilor sai in meciul cu Inter Gaz, antrenorul motrenilor, Pavel Buburuz, are incredere intr-un rezultat favorabil la Ploiesti, cu Petrolul. „Mi-a dat tonus echipa prin felul in care a jucat si imi da incredere pentru meciul de la Ploiesti. Sper sa nu pierd“, a spus Buburuz.


Un rezultat bun al „minerilor“ la Ploiesti ar reduce pasivul de -5 din clasamentul „adevarului“, dar ar ajuta indirect si pe Pandurii Tirgu Jiu in lupta pentru promovare. Dupa patru etape de suspendare, revine pentru motreni cel mai bun jucator din turul campionatului, B. Popescu, care declarase in pauza competitionala ca isi doreste foarte mult sa evolueze sub culorile adversarei de astazi, visul sau fiind sa promoveze cu Petrolul Ploiesti in prima divizie. Alta posibila revenire este cea a lui Caibir, care si-a ispasit etapa de suspendare, dar ar putea fi marcat de moartea recenta a tatalui sau. In schimb, Buburuz nu poate conta pe serviciile lui A. Popescu, suspendat, fostul „pandur“ fiind unul dintre cei mai buni jucatori in etapa trecuta.


In tur, la Motru, ploiestenii s-au impus lejer, cu un neverosimil 5-0, rezultat care a avut o contributie importanta la demiterea antrenorului Gabi Zahiu. Acesta din urma, prieten declarat al lui Petre Buduru, a fost acuzat de conducerea „minerilor“ ca ar fi aranjat meciul cu Petrolul. „Dupa jocul din etapa a 4-a, cu Petrolul Ploiesti, din cauza suspiciunilor care au planat asupra corectitudinii meciului, Consiliul Director i-a acordat lui Zahiu un ultimatum“, se spunea in motivatia demiterii lui Zahiu.


In prezent, datele problemei sint altele, presedintele echipei Minerul Motru, Vasile Cretan, facind din acest meci o dovada a atasamentului sau pentru obiectivul de promovare a „pandurilor“, dorindu-si un rezultat bun mai mult pentru a ajuta echipa lui Condescu decit pentru a se ajuta pe sine.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS