12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCu tinerii la atac

Cu tinerii la atac

Antrenorul Universitatii, Marian Bondrea, spera ca increderea pe care le-a acordat-o tinerilor jucatori promovati la prima echipa in locul strainilor sa-i fie rasplatita in cel mai scurt timp, considerind ca a sosit momentul in care trebuie sa-si demonstreze valoarea. „Cei tineri au obligatia sa confirme increderea pe care clubul a avut-o atunci cind i-a adus sau cind i-a crescut. Nu dupa perioada de iarna, de vara, dupa un an sau doi, ci chiar acum“, a spus Bondrea, facind referire la Vigariu, Claudiu Tudor, Stoianof, Ilie Iordache, Feleaga sau Preda.


Desi s-a prins destul de repede ca atacul este punctul nevralgic al echipei, Bondrea a renuntat definitiv la Stevanovic, Gavalovski, Edu Magri, la fel ca si la Cristian Ungureanu, care „nu a aratat nimic pina acum“. In schimb, Ilie Iordache, Stoianof si Vigariu vor beneficia de sanse pentru a prinde un loc in ofensiva linga Claudiu Dragan.


Il vrea pe Raducanu


„Sper ca Vigariu sa aiba alta atitudine de acum incolo, deoarece este la aceasta echipa de cind era mic si era anuntat ca o mare speranta. Stoianof nu cred ca a gasit olteanca potrivita ca sa-l schimbe. Calitati are, dar se prezinta istovit la antrenamente, desi un jucator de virsta lui trebuie sa zburde. Ilie Iordache m-a impresionat, aduce, prin joc si culoare, cu Ilie Dumitrescu“, i-a caracterizat Bondrea pe citiva dintre jucatorii in care isi pune mari sperante.


Tehnicianul oltean tinjeste totusi dupa un virf experimentat si s-ar bucura daca oficialii clubului ar reusi sa i-l aduca pe Claudiu Raducanu, al carui contract cu Espanol expira pe 30 mai: „N-ar fi rau deloc sa vina Raducanu, dar nu stiu daca este posibil. Eu am lucrat cu el la inceputul carierei sale si l-am conoscut ca un tip mort dupa fotbal. Atunci insa aveam la Electro atacanti mai buni ca el.“


Probleme cu moralul


Antrenorul Stiintei spune ca problema cea mai mare in lotul Universitatii o reprezinta starea de spirit, care nu este tocmai buna dupa cele trei infringeri din startul sezonului: „Daca avem noroc sa marcam repede in meciul cu Sportul ne-am descatusa. Nici unul dintre jucatori nu arata ce poate in meciuri, din cauza moralului scazut dupa esecurile recente.“


Deranjat de plecarea lui Claudiu Stamatescu in plin campionat, Marian Bondrea a apelat, pe linga noul medic al echipei, Andrei Tohaneanu, la chirurgul Mugurel Riza, pentru a-l ajuta, in functie de timpul sau liber, in cazurile mai dificile, care necesita consultarea unui specialist.


Il deranjeaza sa i se spuna „Profesorul“


In ciuda faimei de tehnician care promoveaza tinerele talente, Bondrea este deranjat de porecla „Profesorul“, preferind eterogenul „nea“ in detrimentul apelativelor „Mister“, „Dom’ profesor“, „Coach“ sau „Hogea“, asa cum i se spunea in perioada in care antrena pe Altay Izmir.


Bondrea ar accepta sfaturi de la Dinel Staicu si crede ca este normal sa colaboreze si sa se consulte cu patronul, dar nu considera normal sa i se impuna anumiti jucatori, in special prin intermediul mass-media. „Deoarece dau bani pentru echipa, patronii pot cere explicatii tehnicienilor in privinta folosirii anumitor jucatori, dar nu este corect sa impuna anumiti jucatori, pentru a nu fi stirbit prestigiul nimanui“, a spus Bondrea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS