19.9 C
Craiova
luni, 27 mai, 2024
Știri de ultima orăSportTot cu fundasii la atac

Tot cu fundasii la atac

Scolit in fotbalul italian, antrenorul Emil Sandoi a imprumutat pragmatismul peninsularilor si l-a implementat cu succes la Pandurii Tirgu Jiu. Reteta este simpla: iti asiguri un avantaj minim, dupa care il aperi cu toate mijloacele. Sandoi dispune si de un compartiment defensiv valoros, care il ajuta in asemenea momente si, mai mult, reuseste sa suplineasca si ineficienta atacantilor, devenita, intre timp, cronica. Respectind scenariul de la meciul precedent de pe „Municipal“, fundasul Radoi a deschis scorul in primul sfert de ora, oaspetii au pus apoi la incercare moralul oltenilor cu un gol intimplator, iar Ursu a inchis tabela printr-un plonjon de efect. Totul s-a intimplat in primele 45 de minute.


In cealalta jumatate a meciului, fotbalistii s-au intrecut in a bubui mingea cit mai departe de propria poarta. O dominare sterila a argesenilor, intrerupta de doua zvicniri pe contraatac ale gorjenilor, a fost tabloul plictisitor al reprizei secunde. Capitanul Vintilescu, trimis in tribuna de o accidentare, a incercat sa-si mascheze emotiile printre ziaristi. O data cu fluierul de start al lui Trandu, golgheterul tirgujienilor stia cine marcheaza. „Radoi da gol“, a spus Vintilescu si doar 14 minute au fost necesare pentru ca previziunea acestuia sa se adevereasca. Buia a centrat din corner la marginea careului de sase metri si Radoi a reluat imparabil cu capul, la coltul lung. Imediat, Neagoe a replicat si, dupa o cursa solitara pe partea stinga, a fost anticipat de Balaet, care a respins in corner. „Pandurii“ au revenit in atac, iar Buia putea sa bucure spectatorii cu un sut plasat de la 16 m, insa bara s-a opus sutului ex-timisoreanului.


Victoria putea fi transata de Mircea Ilie cu cinci minute inainte de final, dar tizul sau din poarta Daciei i-a anticipat altruismul, atacantul incercind sa-i paseze lui Stefan in loc sa suteze la poarta. Peste un minut, ocaziile s-au razbunat si incercarea gresita de centrare a lui Neagoe s-a oprit in plasa portii lui Balaet, printr-un lob perfect. Cind centralul Trandu se pregatea sa trimita jucatorii la cabine, o noua centrare buna a lui Popete la coltul lung a fost fructificata de Ursu, arbitrul lasind foarte bine avantaj la un fault clar asupra lui Stefan. Reveniti in ploaie de la cabine, fotbalistii au incercat sa simplifice jocul, duelurile corporale dominind spectacolul din teren. Stefan (’55) si Lapadat (’89) l-au incercat pe Ilie, insa portarul de la Mioveni a rezolvat de fiecare data cu succes.


Dupa meci, Emil Sandoi si-a criticat atacantii si si-a exprimat regretul ca echipa Pandurii a pierdut foarte usor in urma cu trei ani cel mai bun fotbalist al partidei de simbata, pitesteanul Emil Dica. „A fost o partida incrincenata si o victorie muncita. Stiam ca intilnim o echipa cu jucatori de prima divizie, aveam o revansa de luat pentru infringerea din tur. Am reusit sa ne desprindem repede pe tabela de marcaj, am avut o bara prin Buia si o ocazie prin Ilie, care puteau fi decisive. Din pacate, am primit un gol intimplator. Ii felicit pe jucatori pentru victorie, insa nu pot sa uit ca am fost imobili la finalizare si ca in prima repriza am mai scirtiit pe partea dreapta, in faza defensiva. Imi pare rau ca in urma cu trei ani, cind am fost aici, iar Dica, la 18 ani, era titular la Pandurii, nu am fost mai atenti si l-am pierdut. Noi resimtim in continuare lipsa unor jucatori“, a afirmat tehnicianul gazdelor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS