10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSport„Satelitul“ Stiintei ramine lider

„Satelitul“ Stiintei ramine lider

Runda a 15-a a Diviziei C a fost de bun augur pentru echipa „satelit“ a Universitatii Craiova, care s-a mentinut in fotoliul de lider dupa victoria din fieful concitadinei Chimia. Avizati de jocul slab din prima etapa a returului, alb-albastrii s-au prezentat pe „Combinat“ cu intariri de la prima echipa si, sub privirile antrenorului Bondrea si patronului Staicu, i-au invins pe „chimisti“, care au incercat in zadar sa se opuna esecului. Universitatea II a profitat de remiza contracandidatei la promovare CSM Vilcea, care nu a scos decit un egal, 1-1, la Scornicesti, si s-a distantat la trei puncte, insa vilcenii au un joc mai putin. Chimia se afla pe locul trei, la opt puncte de alb-albastri.


Chimia – Universitatea II 2-3


Derbiul seriei a 5-a s-a disputat in Banie, pe „Combinat“ intilnindu-se cele mai bune echipe craiovene, Chimia si Universitatea II, ambele avind ca obiectiv promovarea. Venita cu mai multi jucatori care fac parte din lotul primei echipe, printre care Banica, Dobre, Murgan, Vigariu, Edu Magri si I. Iordache, echipa „satelit“ a Stiintei s-a impus cu 3-2, dar a avut ceva emotii in final. Dupa un joc destul de disputat, din care nu au lipsit duritatile, oaspetii au luat un avans de 3-0, prin golurile lui Vigariu (’30), Lazarovici (’48) si Cl. Tudor (’51), in timp ce „chimistii“ au avut doar puterea sa revina spre final si, dupa ce au ratat un penalti prin Florescu (’67), A. Luta (’82) si Apostol (’89) l-au invins pe Banica, insa nu a mai fost timp pentru egalare.


Pentru alb-albastri, partida a avut atit momente bune, cit si proaste. S-au evidentiat portarul Banica, autor a citorva interventii providentiale, Ilie Iordache, o solutie pentru echipa mare, dar si Claudiu Tudor, care incet, incet isi revine la forma care l-a impus la Universitatea, in timp ce la capitolul minusuri poate fi trecut brazilianul Edu Magri, inexistent in teren. Jocul de multe ori confuz al Universitatii l-a cam pus totusi pe ginduri pe Marian Bondrea, acesta precizind insa ca atacul primei echipe ramine cea mai mare problema, tehnicianul negasind inca solutiile viabile pentru iesirea din criza a Stiintei.


In runda a 15-a a Diviziei C, seria a 5-a, s-au mai disputat partidele Progresul Corabia – Petrolul Ticleni 2-1 (Rebiga ’21, ’60 / Roman ’82), FC Olt Scornicesti – CSM Rimnicu Vilcea 1-1 (Voiculet ’44 / Rosca ’87) si Senaco Novaci – Oltchim Rimnicu Vilcea 1-1 (Preda ’67 / Glavan ’44). Formatiile craiovene Stiinta CFR, Armata si „Gica Popescu“ nu au evoluat in aceasta etapa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS