8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSport„Românii si-au demonstrat forta“

„Românii si-au demonstrat forta“

Marco Van Basten este la cirma selectionatei Olandei de anul trecut si nu a cunoscut infringerea in cele sapte partide disputate, din care a cistigat patru si a terminat trei la egalitate, cu un golaveraj de 15-5. Inainte de a pleca spre Bucuresti, tehnicianul batav a explicat de ce a renuntat la Roy Makaay, atacantul lui Bayern München: „M-a surprins faptul ca Makaay a jucat in week-end pentru Bayern, desi staff-ul meu medical ma informase ca el nu este inca pregatit pentru aceste doua meciuri. Makaay se afla inca in proces de recuperare si nu vrem sa-l perturbam.“


Selectionerul conteaza insa pe „veteranul“ Philip Cocu, mijlocasul olandez al lui PSV urmind sa ia parte aseara la primul antrenament alaturi de colegii sai. „Am vorbit cu Philip sa participe la antrenamentul de vineri (ieri – n.r.), dar chiar daca nu se antreneaza el m-a convins ca este pregatit de joc“, a spus Van Basten, care se asteapta ca echipa României sa joace prudent. „Am studiat acel 5-1 cu Germania de anul trecut si am remarcat ca românii au multi jucatori buni, cu abilitati tehnice. Ei si-au demonstrat forta in trecut la campionate europene si mondiale, asa ca vom avea parte de adversari puternici“, a incheiat fostul mare atacant al lui Ajax si AC Milan.


In lotul Olandei pentru meciul cu România a survenit o modificare de ultima ora, atacantul de la AZ Alkmaar, Martijn Meerdink, fiind nevoit sa-si amine debutul in nationala „Portocalei mecanice“. La ultimul antrenament al olandezilor inainte de plecarea spre Bucuresti, Meerdink a suferit o ruptura de ligamente la genunchiul drept, el fiind inlocuit cu Romeo Castelen (Feyenoord), pe care Marco Van Basten l-a luat de la echipa de tineret. Selectionerul a spus ca accidentarea lui Meerdink este neasteptata, jucatorul comportindu-se bine la prima sa convocare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS