27.8 C
Craiova
sâmbătă, 15 iunie, 2024
Știri de ultima orăSport„Pandurii“ s-au izolat la Pestisani

„Pandurii“ s-au izolat la Pestisani

Pentru a-si indeplini obiectivul, promovarea in Divizia A, jucatorii de la Pandurii trebuie sa faca mai multe sacrificii decit in turul campionatului. Regulile sint mai stricte, dar nu depasesc limitele unei echipe profesioniste. Prima masura de eficientizare a activitatii de la Pandurii Tirgu Jiu a fost izolarea fotbalistilor, care intra in cantonament departe de oras, la Pestisani, masura care a dat roade pina in prezent, tinind cont ca echipa a acumulat maximum de puncte. O data cu intrarea in cantonament, elevii lui Sandoi trebuie sa predea telefoanele mobile pentru a nu fi deranjati de eventualele probleme familiale sau de alta natura.


„Un fotbalist care doreste sa fie profesionist, cu doua zile inainte de meci nu trebuie sa-l intereseze alte probleme decit partida respectiva. O sa aiba un telefon la dispozitie daca o sa fie vreo urgenta si pot sa sune“, a explicat antrenorul Emil Sandoi diferenta dintre cantonamentul gorjenilor si puscarie. Vicepresedintele Viorel Temelescu a fost si mai concis: „Este o masura psihologica. Jucatorul nostru sa se concentreze numai asupra meciului, sa nu mai aiba probleme de familie, de amante si alte discutii de genul asta.“


Pe linga respectarea sarcinilor de joc, profesionistii de la Pandurii trebuie sa aiba o anumita conduita in teren si in afara lui, nu au voie sa manince decit alimente din meniul aprobat de conducerea tehnica, fara seminte, pufuleti sau bauturi carbogazoase, nu au voie sa fumeze in vestiar, trebuie sa se prezinte in camera la ora 23.00 si nu au voie sa discute cu nimeni pe seama strategiei de joc, a fazelor fixe sau a problemelor de echipa. Lista noilor reguli este afisata in vestiarul fotbalistilor, iar acestia trebuie sa se conformeze, altfel risca sa fie sanctionati. „Sint reguli care se practica la echipele profesioniste, care sint impuse si care trebuie respectate“, a afirmat Sandoi.


Daca la precedentele doua jocuri tehnicianul gruparii gorjene a convocat 19 jucatori, de aceasta data Emil Sandoi nu are nevoie decit de 18. Lung, Balaet, C. Popescu, Radoi, Bogoi, Craciunescu, Trofin, Popete, Bertea, Vancea, Ursu, Buia, Negut, Lecoviste, M. Ilie, Stefan, Lapadat si Buca sint in lotul din care se va alege primul „unsprezece“ in partida cu Dacia Mioveni.


Dupa ce i-au invins, cu 2-1, in cantonamentul din Antalya, jucatorii de la Pandurii se vor reintilni cu fotbalistii de la Steaua Rosie Belgrad, dar in fata televizorului, vizionind partida amicala dintre „Poli“ Timisoara si fosta cistigatoare a CCE. „Asteptam meciul dintre «Poli» si Steaua Rosie. Jucatorii or sa fie interesati sa vada cele doua echipe la lucru“, crede Sandoi. Daca antrenorul a refuzat sa comenteze mai mult pe seama acestui meci, „vicele“ Temelescu s-a laudat cu performanta „pandurilor“ in Turcia: „Noi i-am batut rau. A fost 2-0 pina in minutul 85. Puteam sa-i ridiculizam, dar am zis ca este o echipa de talie mondiala“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS