19 C
Craiova
duminică, 16 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportDebut de foc pentru „Flocea“

Debut de foc pentru „Flocea“

Meciul dintre echipele de tineret ale României si Olandei va consemna debutul pe banca tehnica a reprezentativei tricolore al lui Florin Marin, numit saptamina trecuta in locul lui Nicolae Manea, care a demisionat. „Flocea“ si-a propus sa cistige patru puncte in dubla cu Olanda si Macedonia, dar esential este un rezultat pozitiv astazi, in cazul infringerii, România iesind din calculele calificarii, pentru care se vor bate in continuare Olanda si Cehia.


In lipsa vedetelor Mitea, Plesan si Andrei Cristea, adjudecati de Piturca pentru actiunea Olanda, Keseru este prinicipala speranta a nationalei de tineret a României in meciul de astazi, atacantul care a devenit major de curind avind evolutii remarcabile in Premiere Division la Nantes. Craioveanul Moti, desi a marcat un gol in ultimul meci al tricolorilor mici, in Armenia, ar putea sari din schema in cazul in care „Flocea“ ii va prefera in centrul defensivei pe dinamovistul Tamas si pe rapidistul Marius Constantin, dar nu ar fi exclus ca unul dintre cei trei sa fie mutat in dreapta liniei defensive.


Selectionerul Olandei, Foppe de Haan, este tehnicianul care a antrenat ani buni pe Heerenveen, inclusiv in perioada in care la alb-albastri evoluau românii Mitrita, Gusatu si Constantinovici. „Portocala mica“ beneficiaza de mai multi jucatori cu destula experienta internationala, citiva dintre ei fiind in lotul largit al nationalei de seniori, acolo unde a fost retinut pentru partida de miine mijlocasul lui Alkmaar, Mathjssen. Daca linia defensiva nu ne propune nici un jucator cunoscut, „Flocea“ se poate speria cind citeste numele batavilor de la mijloc in sus.


Astfel, Van Persie este pe punctul de a-l da afara din primul „unsprezece“ de la Arsenal pe Bergkamp, De Jong este titular la Ajax si a sarit si in ochii lui Van Basten, iar Hofs a fost cel mai ofertat jucator in Eredivisie in iarna aceasta, Vitesse consimtind pina la urma sa-l vinda lui Ruud Gullit la Feyenoord. Tot de la Rotterdam vine si velocele atacant Romeo Castelen, pina acum titular in actuala campanie de calificare a nationalei de seniori. De asemenea, De Ridder este privit ca urmasul lui Ibrahimovic in atacul „lancierilor“, iar John a ales deja drumul Angliei, facind de ceva timp parte din lotul londonezilor de la Fulham.


In cele trei meciuri disputate, olandezii au terminat la egalitate pe teren propriu cu Cehia, scor 0-0, au invins in Macedonia cu 2-0 si acasa pe Finlanda cu 4-1. România a invins acasa cu 1-0 Finlanda si cu 5-1 Macedonia, iar in Armenia a cistigat cu 5-0, pierzind la scor partida din Cehia, scor 1-4.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS