21.2 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăSportConfruntare de gradul zero pe „Combinat“

Confruntare de gradul zero pe „Combinat“

Inaintea meciului, atit „chimistii“, cit si „satelitii“ s-au intrecut in declaratii belicoase


Etapa a 15-a a celui de-al treilea esalon fotbalistic, programata astazi, de la ora 16.00, propune, in seria a 5-a, o intilnire deosebit de interesanta. Fata in fata se vor afla cele mai bune echipe craiovene din Divizia C, Chimia si Universitatea II, ambele avind ca obiectiv promovarea. Aceasta runda va consemna si debutul celor din Bals, care, inca sub denumirea de Senaco Novaci, vor primi, pe terenul „IOB“, replica vilcenilor de la Oltchim. Cealalta echipa din Rimnicu Vilcea, CSM, si ea cu ginduri de promovare, pare a avea o misiune usoara la Scornicesti, in fata „lanternei rosii“ FC Olt. In fine, „petrolistii“ din Ticleni, increzatori dupa succesul din prima etapa a returului, vor incerca sa obtina un rezultat bun la Corabia care sa-i ajute in lupta de salvare de la retrogradare.


Chimia – Universitatea II


Cel mai tare meci al acestei runde este, fara indoiala, cel de pe „Combinat“, unde Chimia Craiova va da piept cu concitadina Universitatea II. Gazdele se afla la primul meci din retur si nu au de gind sa porneasca gresit pe drumul care duce spre Divizia B, insa si „satelitul“ Stiintei are aceleasi aspiratii. Trupa lui Ionel Luta a inceput returul cu o victorie la limita, 1-0 cu Stiinta CFR, dar alb-albastrii nu au aratat mai nimic, cu toate ca, in urma victoriei, au devenit liderii seriei a 5-a. „Chimistii“, care in tur au cistigat cu 2-0, sint decisi sa demonstreze ca reprezinta cea mai buna echipa din Banie. Ei s-au „antrenat“ in aceasta saptamina cu FC Arges, fiind invinsi cu 3-0, dar cred ca pot depasi „satelitul“. „Pot sa joace la Universitatea toti jucatorii de la prima echipa, ca tot ii batem“, a precizat Alin Luta, golgheterul celor de la Chimia. „Nu avem decit varianta victoriei daca ne dorim promovarea“, a fost raspunsul tehnicianului oaspetilor, Ionel Luta, care nu-i va putea folosi astazi pe Cojocaru, suspendat, Ungureanu si Florea, accidentati.


Pe „Combinat“ va oficia o brigada bucuresteana, formata din S. Utica – M. Buburuz si D. Paun.


Progresul Corabia – Petrolul Ticleni


Dupa victoria categorica din prima etapa, 3-0 cu FC Olt Scornicesti, in urma careia a predat ultimul loc al clasamentului, Petrolul Ticleni doreste sa mentina ritmul si sa se intoarca macar cu un punct de la Corabia. „Ne ducem la victorie, dar ne multumim si cu un egal, insa nu mai putin“, este obiectivul antrenorului Alin Poenaru pentru aceasta partida. In tur, Progresul s-a impus cu 1-0, iar acest meci este un bun prilej de revansa pentru „petrolisti“. Ieri, fotbalistii gorjeni au intrat in cantonament la Ticleni, urmind sa se plece spre Corabia in aceasta dimineata. Doi jucatori sint incerti, Buliga si Vacaru, ambii acuzind mici probleme medicale. Juniorul Toropu a revenit dupa o suspendare si este apt de joc. Meciul va fi arbitrat de P. Burcea (Giurgiu), la centru, asistat de concitadinul sau P. Pinzariu si de S. Ianculovici (Turnu Severin).


Runda a 15-a a Diviziei C mai programeaza in seria a 5-a partidele FC Olt Scornicesti – CSM Rimnicu Vilcea si Senaco Novaci – Oltchim Rimnicu Vilcea. Formatiile craiovene Stiinta CFR, Armata si „Gica Popescu“ nu vor evolua in aceasta etapa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS