15.3 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăSportTensiune intre CS Pandurii si Primaria Tirgu Jiu

Tensiune intre CS Pandurii si Primaria Tirgu Jiu

Conducerea clubului CS Pandurii Tirgu Jiu a organizat o conferinta de presa, incercind astfel sa traga un semnal de alarma in privinta colaborarii defectuoase dintre gruparea sportiva si reprezentantii primariei, in special a sefului complexului, Dumitru Viezure. „Am constatat o raceala a primarului vizavi de CS Pandurii si sportul de performanta, cauza fiind faptul ca acesta s-a inconjurat de aplaudaci“, si-a inceput tirada directorul Mihai Prunariu. Principalul vizat de atacurile lui Prunariu a fost Viezure, dar si reprezentantii municipalitatii, toti cu „merite“ importante la decaderea sportului de performanta gorjean. Sefului de complex i se reproseaza faptul ca a schimbat programul de antrenament al sportivilor clubului in Sala Sporturilor la ore nepotrivite, pentru a face economie la curent, ca nu ingrijeste pista de atletism, ca la turneul de lupte organizat recent de CS Pandurii si-a certat subalternii pentru ca au dat o mina de ajutor la buna desfasurare a competitiei, ca tensioneaza antrenorii si sportivii la antrenamente si ca nu face curatenie in zona hotelului conform protocolului semnat cu primaria. „Vom face demersuri pentru a protesta impotriva acestui climat generat de Viezure“, sustin in cor conducatorii clubului, cerindu-i primarului Florin Circiumaru sa detensioneze situatia.


Aflat in concediu, Dumitru Viezure nu se considera vinovat, demontind punctual toate acuzele: „Nu stiu daca este ceva adevarat din ce a zis Prunariu. Nu stiu ce are cu mine. Eu mi-am facut doar datoria. Nu au de lucru acum si dau dupa Viezure. Nu sint frustrati cu nimic din programul lor la sala, pe care l-am facut impreuna cu Prunariu. Daca avem zgura, facem si pista, eu ii ajut, iar cu curatenia in fata hotelului nu este normal ca eu sa string zilnic dupa clientii cazati acolo care arunca pe geam tot felul de lucruri“.


Zgirciti cu sportul


„Vrem mai mult sprijin din partea primariei si consiliului local“, este apelul presedintelui CS Pandurii, Mihai Prunariu, la adresa factorilor locali. „Ajutor vine numai de la Bucuresti, si nu de la orasul pe care-l reprezentam. De ce se numeste CS Pandurii Tirgu Jiu, si nu Bucuresti daca nu ne ajuta cind avem nevoie?“, a continuat Prunariu. Anul trecut ajutorul acordat clubului de consiliul local a fost de 40 de milioane de lei, aprobat pentru organizarea turneului international de lupte, dar banii au ajuns la club abia dupa patru luni.


In acest an, primarul Florin Circiumaru a promis 20 de milioane de lei pentru premierea sportivilor, dar nici aceasta promisiune nu a fost respectata, cel putin pina in prezent. Sportul de performanta nu este sustinut la Tirgu Jiu, sportivii fiind doar un bun prilej pentru „spalarea“ imaginii politicienilor in campania electorala. Antrenorul emerit Ion Bura crede ca primarul Florin Circiumaru nu este informat corespunzator in problemele de sport si nu intelege importanta acestui fenomen pentru orasul Tirgu Jiu si pentru România. „Atletismul a trimis o reprezentanta in Japonia si a obtinut un titlu national in acest an, chiar daca pista de pe stadion este din beton si nu ne-am putut antrena aici“, a argumentat Bura.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS