12.9 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăSportMoldovan este singurul virf autentic al tricolorilor

Moldovan este singurul virf autentic al tricolorilor

Selectionerul primei reprezentative a afirmat ca a definitivat lotul pentru meciurile cu Olanda si cu Macedonia imediat dupa incheierea partidei Villarreal – Steaua, din mansa a doua a optimilor de finala ale Cupei UEFA. „Am intrat in linie dreapta pentru cele doua jocuri care urmeaza. Sint multumit partial de felul cum arata lotul. Bineinteles ca mai sint jucatori valorosi care puteau fi in actualul lot, dar din diferite motive nu au putut veni la aceasta actiune. Este vorba de Marius Niculae, care nu are destule jocuri in picioare, de Stoican si Ganea, care sint accidentati, de Mutu – suspendat si de altii. Sper ca pina la ora jocul sa gasesc o formula ideala pentru a realiza un joc bun in fata olandezilor. Lotul lor il cunoastem deja. Este format din 20 de jucatori, trei dintre ei find debutanti in echipa“, a spus antrenorul echipei nationale.


Piturca: „Avem jucatori valorosi“


Tehnicianul a mentionat ca nu exista probleme deosebite la vreun compartiment anume al primei reprezentative. „Lotul este format din jucatori valorosi, singura problema in momentul de fata este ca sint citiva fotbalisti care nu au mai jucat de mult, nu au jocuri suficiente in picioare. Ma refer la Contra si la Chivu“, a spus selectionerul.


Piturca a precizat ca spera ca prin revenirea jucatorilor Viorel Moldovan si Cosmin Contra echipa nationala sa creasca in valoare: „Amindoi au lipsit mult de la prima reprezentativa. Sint doi jucatori valorosi si eu sper ca prin revenirea lor jocul echipei noastre sa creasca“.


Referitor la faptul ca il are in lot doar pe Viorel Moldovan care evolueaza ca virf de atac, Piturca a spus: „Mai este Cristea, care a jucat in partidele acestea virf impins si nu a facut-o rau de loc. A marcat goluri importante cu Valencia, de ce nu ar putea sa o faca si impotriva Olandei? E si Gigel Bucur care, chiar daca nu joaca, poate sa fie folosit intr-un meci pe acest post. De asemenea, Oprita a inscris goluri, Adrian Ilie este si el un marcator, deci sint solutii“.


Mitea si Plesan, fotbalisti pentru viitor


In opinia selectionerului, Nicolae Mitea si Mihaita Plesan reprezinta viitorul nationalei. „Mitea e un caz mai special, pentru ca el nu a jucat decit in ultimul meci vreo 30 de minute. Dar in viitor ma voi baza pe Mitea si pe Plesan. Dar va conta si aceasta perioada de cinci-sase zile, o sa am ocazia sa-i cunosc mai bine. Oricum, si Mitea, si Plesan reprezinta viitorul echipei nationale“, a spus Piturca.


In ceea ce ii priveste pe cei sapte jucatori stelisti convocati la lot, Piturca a precizat ca acestia nu au un moral scazut dupa infringerea din Cupa UEFA. „Parcursul Stelei a fost lung, dar a pierdut in fata unei echipe foarte valoroase si nu vad de ce ar trebui sa le fie jucatorilor afectat moralul. Mai ales ca evolutia din primul meci, in prima repriza, a fost foarte buna“, a subliniat selectionerul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS