13.4 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăSport„Meciul cu Olanda este decisiv pentru noi“

„Meciul cu Olanda este decisiv pentru noi“

Echipa nationala a României va intilni simbata Olanda, pe stadionul „Valentin Stanescu“ din Giulesti, de la ora 20.00, iar miercuri va evolua impotriva Macedoniei, la Skopje, tot de la ora 20.00, in cadrul grupei intii a preliminariilor CM 2006.


Referindu-se la partida cu Olanda, selectionerul Victor Piturca a spus ca victoria este singura varianta a echipei nationale in aceasta confruntare. „Meciul cu Olanda este decisiv pentru noi. Stiu si ei acest lucru. Pe ei ii avantajeaza si un meci egal, dar noi avem o singura varianta, victoria. Sper sa si realizam acest lucru. In acest meci, echipa trebuie sa se bazeze pe grup, pe forta acestuia. Ne trebuie inteligenta, entuziasm si incredere pentru a scoate un rezultat bun. In acelasi timp, trebuie ca la ora jocului toti jucatorii sa fie psihic si fizic la cel mai inalt nivel. Jucatorii olandezi sint foarte disciplinati tactic, absolut toti participa la faza de aparare si din acest punct de vedere sint foarte tari“, a explicat Piturca.


Moldovan: „Daca pierdem, sintem eliminati“


Viorel Moldovan a sustinut ca România va iesi din cursa pentru calificarea la CM 2006 daca va pierde meciul cu Olanda. „Sint emotionat. E mult timp de cind nu am mai trecut pe aici, sper ca aceasta intoarcere a mea la nationala sa fie cu noroc. Trebuie sa speram la o victorie in fata Olandei pentru ca este un meci capital. Daca pierdem cele trei puncte sintem eliminati din aceasta cursa. Eu am avut o discutie cu domnul Piturca si i-am spus ca poate conta pe mine atunci cind nu are solutii in compartimentul ofensiv. Sint atacant si o sa-mi fac meseria, dar sa vedem daca selectionerul ma va folosi. Poate va folosi o alta formula, cine stie? Sint aici ca sa joc pentru nationala României. Imi asum o mare responsabilitate, dar sint constient de asta. Sint pregatit din toate punctele de vedere“, a spus Moldovan.


Contra: „Avem meciuri grele“


Fundasul Cosmin Contra a spus ca România pastreaza sanse de calificare la CM 2006 chiar daca nu obtine sase puncte in urmatoarele doua partide. „Cu Olanda si Macedonia vom avea meciuri grele, dar putem scoate sase puncte. Daca nu scoatem, putem sa batem in Olanda si pe Cehia. Nu stiu de ce zice lumea ca nu mai sint sanse, cind de fapt mai sint. E important cu Olanda pentru ca e contracandidata, dar nu este crucial pentru fotbalul românesc. Daca ne vom califica la mondiale, atunci fotbalul românesc va reveni acolo unde trebuie sa fie, adica in elita fotbalului mondial“, a subliniat fundasul.


Lobont: „Olanda are un lot valoros“


Portarul Bogdan Lobont este optimist in ceea ce priveste sansele de victorie ale primei reprezentative in meciurile cu Olanda si Macedonia. „Olanda are un lot valoros, cu jucatori care pot decide in orice moment soarta unei partide. Avem sanse mari sa cistigam si cu Olanda, si cu Macedonia. Sint doua meciuri foarte importante pentru noi, pentru a ne pastra sansele in cursa pentru calificare. Daca pierdem, bineinteles ca sansele noastre se vor diminua, dar vom mai pastra citeva“, a spus Lobont.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS