13.4 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăSportBondrea a fost ales de „Consiliul de Salvare“

Bondrea a fost ales de „Consiliul de Salvare“

In noaptea de luni spre marti, cinci persoane au decis sa formeze un „Consiliu de Salvare“ al Universitatii Craiova si, cu acceptul lui Dinel Staicu, sa numeasca noul antrenor al echipei. Constantin Mitrita, fost vicepresedinte al Consiliul de Administratie al Universitatii, impreuna cu citiva apropiati, oameni de afaceri craioveni, Claudiu Baca, Adrian Popa, Iancu Craciunoiu, si cu seful galeriei, Gabi „Blondu’“, au hotarit sa-l puna antrenor la Craiova pe Marian Bondrea.


Constantin Mitrita a dezvaluit ieri ca a fost rugat de Dinel Staicu sa-i dea o mina de ajutor „pentru clarificarea de moment a situatiei de la echipa“ si, impreuna cu alti patru apropiati, a incropit un fel de Consiliu de Administratie care, practic, va conduce clubul pina la finalul campionatului. „Ne-am strins cinci persoane sub numele de «Consiliul de Salvare al Universitatii» si dintre numele vehiculate in ultima vreme de presa l-am ales pe Marian Bondrea pentru a antrena echipa in continuare“, a spus Mitrita, adaugind ca nu s-a decis inca sa preia oficial functia de presedinte al clubului si ca responsabilitatea pentru echipa o va purta in continuare patronul Dinel Staicu.


Mitrita, Baca, Popa, Craciunoiu si „Blondu’“ au examinat optiunile Hizo, Cirtu, Bondrea, Napoli si Stefanescu. Sorin Cirtu a iesit din carti, dupa ce a refuzat sa paraseasca Argesul, la fel ca Nicolo Napoli, care frecventeaza cursurile scolii de antrenori de la Coverciano, iar Costica Stefanescu pregateste selectionata Siriei. Intre Hizo si Bondrea, „Consiliul de Salvare“ l-a ales pe Marian Bondrea. „Eu am mai lucrat cu Bondrea, toata lumea stie ca am avut rezulate bune la Electro si am cistigat o Cupa a României cu Universitatea. Dinel Staicu a dorit un antrenor care sa nu ia in calcul retrogradarea, iar Marian Bondrea este un astfel de tehnician“, a spus Constantin Mitrita.


Marian Bondrea a pregatit in acest sezon divizionara B FC Bihor Oradea si avea in contract o clauza prin care putea renunta la post in cazul in care va returna doua salarii lunare.


„Obiectivul noului antrenor este salvarea de la retrogradare si cistigarea Cupei României. In primul rind, trebuie sa incerce ridicarea moralului jucatorilor si sa gaseasca o formula de joc stabila, fara a mai schimba cinci-sase jucatori de la o etapa la alta. Sansele de a evita retrogradarea sint de 80 la suta“, a conchis Mitrita.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS