17.9 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăSportFernando Alonso si Renault domina „Marele Circ“

Fernando Alonso si Renault domina „Marele Circ“

Fernando Alonso, pilotul spaniol al echipei Renault, a cistigat, duminica, Marele Premiu de Formula 1 al Malaieziei, a doua etapa a Campionatului Mondial. Alonso, plecat din pole-position, a condus cursa de la Sepang de la un capat la altul. El a fost urmat de italianul Jarno Trulli (Toyota) si de germanul Nick Heidfeld (Williams-BMW).


Ambele masini BAR-Honda, pilotate de Jenson Button si Anthony Davidson, au abandonat in turul al doilea, in urma unor probleme la motor. In turul 36, s-a produs un acrosaj intre Giancarlo Fisichella (Renault) si Mark Webber (Williams-BMW), soldat cu abandonul ambilor piloti.


Multiplul campion mondial, Michael Schumacher, a obtinut la Sepang primele doua puncte in clasamentul pilotilor din acest an, dupa ce a ocupat in final locul sapte, in timp ce coechipierul sau, Rubens Barrichello, a fost nevoit sa abandoneze in turul 49.


Dupa doua etape, clasamentul pilotilor este urmatorul: 1. Fernando Alonso 16 puncte, 2. Giancarlo Fisichella 10 puncte, 3. Jarno Trulli 8 puncte, 4. Rubens Barrichello 8 puncte, 5. David Coulthard 8 puncte, 6. Juan Pablo Montoya 8 puncte, 7. Nick Heidfeld 6 puncte, 8. Ralf Schumacher 4 puncte, 9. Mark Webber 4 puncte, 10. Christian Klien 3 puncte, 11. Michael Schumacher 2 puncte, 12. Kimi Raikkonen 1 punct. Ierarhia constructorilor este urmatoarea: 1. Renault 26 de puncte, 2. Toyota 12 puncte, 3. Red Bull Racing 11 puncte, 4. Ferrari 10 puncte, 5. Williams-BMW 10 puncte, 6. McLaren-Mercedes 9 puncte.


Urmatoarea etapa a Campionatului Mondial de Formula 1 se va desfasura in Bahrain, pe circuitul de la Sakhir, pe 3 aprilie.


„Schumi“ asteapta noul model F2005


Fernando Alonso a spus dupa cursa din Malaieziei ca a fost avantajat de circuitul care este foarte tehnic: „A fost o cursa foarte dificila din punct de vedere fizic si am resimtit efortul si cind ma aflam pe podium. Pentru mine, la Sepang este unul dintre cele mai bune locuri unde puteam cistiga, deoarece, din punctul de vedere al pilotilor, acesta este cel mai tehnic circuit, cel mai dificil. Pentru mine este cel mai bun circuit, alaturi de Spa, si de aceea sint si mai fericit ca am cistigat aici“, a spus Fernando Alonso.


Campionul mondial Michael Schumacher a spus ca este multumit deoarece a facut totul pentru a obtine un rezultat bun. „Locul sapte nu merita sa fie sarbatorit, dar am sentimentul ca am facut totul astazi (duminica – n.r.), avind in vedere ca am plecat de pe locul 13 pe grila de start. Masina mea a fost fiabila si nu a avut probleme. Nu exista decit un element pentru a explica aceasta evolutie slaba. Nu sintem destul de puternici in mai multe domenii, insa vom continua sa muncim pentru a remedia acest lucru. Sint nerabdator sa concurez pe noul model F2005“, a spus Schumacher.


Karthikeyan il viziteaza pe seicul Bahreinului


Primul pilot indian din istoria Formulei 1, Narain Karthikeyan, este in Bahrain, la invitatia familiei regale, unde va pregati urmatorul Mare Premiu, contind pentru a treia etapa a Campionatului Mondial, care se va desfasura pe 3 aprilie, pe circuitul de la Sakhir. El a primit aceasta invitatie din partea seicului Hamed Al Khalifa. In Bahrain exista o comunitate formata din 40.000 de indieni. Karthikeyan, care concureaza pe un monopost Jordan, a ocupat locul 11 in Marele Premiu al Malaieziei, de la Sepang, a doua etapa a CM de Formula 1.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS