20.9 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSport„Schumi“ vrea sa razbune esecul de la Melbourne

„Schumi“ vrea sa razbune esecul de la Melbourne

Campionatul Mondial de Formula 1 programeaza miine cea de-a doua etapa, pe circuitul de la Sepang urmind sa aiba loc Marele Premiu al Malaieziei. Pentru prima data dupa multi ani, germanul Michael Schumacher va lua startul din postura de urmaritor, el neacumulind nici un punct in prima cursa a anului, cea din Australia, unde s-a impus italianul Giancarlo Fisichella (Renault). „Este surprinzator faptul ca am zero puncte dupa cursa de la Melbourne, dar acest lucru ma mobilizeaza si mai mult pentru cursa din Malaiezia. Am demonstrat insa in Australia ca echipa este in continuare competitiva, iar vechiul monopost F2004 M poate obtine rezultate mai bune decit ne asteptam“, a afirmat Schumacher.


Septuplul campion mondial i-a avertizat insa pe adversarii echipei Ferrari ca un Campionat Mondial de Formula 1 seamana mai degraba cu un maraton, nu cu un sprint. „Nu sint ingrijorat. Sint 19 curse intr-un sezon si pina acum a avut loc una singura“, a spus Michael Schumacher. Pilotul numarul unu al scuderiei Ferrari a fost nevoit sa abandoneze in cursa de la Melbourne, dupa o coliziune cu compatriotul sau Nick Heidfeld (Williams-BMW).


In schimb, coechipierul lui „Schumi“, brazilianul Rubens Barrichello, a reusit sa se claseze pe pozitia secunda in cursa australiana, cu toate ca Ferrari utilizeaza in prezent o versiune modificata a monopostului din sezonul trecut, noul model al „calutului cabrat“ urmind sa intre in competitie doar la cea de-a treia cursa din acest an, Marele Premiul al Bahreinului.


„Am mai multe de demonstrat decit Rubens. In Australia lucrurile au decurs intr-un anumit mod, dar aici va fi altceva. Speram sa concuram si mai bine cu noua masina. Sint sanse sa o avem la dispozitie in Bahrein“, a adaugat campionul mondial en-titre. Acesta a mai mentionat ca temperatura ridicata care se va inregistra la Sepang la ora disputarii Marelui Premiu al Malaieziei va juca un rol important in desfasurarea cursei. „Ca de obicei, caldura si umiditatea vor juca un rol foarte important. Nu va fi deloc simplu sa abordam calificarile si cursa cu un singur rind de cauciucuri. La toate acestea se vor adauga incertitudinile generate de noul regulament si faptul ca la toate monoposturile va trebui montat acelasi motor folosit la cursa trecuta. Eu oricum ma astept sa obtin acolo primele puncte din acest sezon“, a incheiat Michael Schumacher.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS