10.3 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăSport„Stranierii“ nu au rupt gura tirgului

„Stranierii“ nu au rupt gura tirgului

In campionatele din strainatate, fotbalistii români nu prea s-au evidentiat in partidele de la sfirsitul saptaminii trecute. Cu exceptia lui Claudiu Keseru, care a inscris al treilea sau gol in prima liga franceza, si a lui Bogdan Lobont, revenit cu brio intre buturile Ajaxului, doar Buta a mai marcat, in Ucraina.


Spania. In a doua divizie a campionatului spaniol, mijlocasul Constantin Gilca a fost integralist la Almeria, in meciul pierdut, in deplasare, in fata echipei Cordoba, in etapa a 28-a din Segunda Division, in timp ce Bogdan Mara a evoluat doar in prima repriza la Poli Ejido, in partida cistigata pe teren propriu, cu 1-0, in fata celor de la Gimnastic.


Elvetia. Iulian Filipescu, Mihai Tararache si Adrian Ilie au fost titulari in partida pe care FC Zürich a pierdut-o pe teren propriu, cu scorul de 5-0, in fata echipei Young Boys Berna, in etapa a 23-a a campionatului „Tarii cantoanelor“. Ilie si Tararache au fost inlocuiti in minutul 70.


Italia. Mijlocasul Paul Codrea a evoluat pe toata durata partidei pe care AC Torino a pierdut-o, in deplasare, cu scorul de 1-0, in fata Cesenei, in etapa a 30-a din Serie B, in timp ce Bogdan Patrascu a intrat la Piacenza in minutul 76 al meciului pierdut acasa, 0-1 cu Salernitane. In Serie A, Alin Stoica (Siena) si Vali Nastase (Bologna) nu au fost convocati.


Turcia. Fundasul Iulian Miu a fost titular la Bursaspor in partida pierduta in deplasare, 0-1 cu Kayseri Erciyesspor, in etapa a 24-a a ligii a doua a campionatului Turciei. Miu a fost inlocuit in minutul 79 cu Faruk si a primit un cartonas galben, in minutul 65, in timp ce coechipierul sau, Cornel Frasineanu, nu a fost folosit. In Superliga, Pancu nu a jucat la Besiktas, fiind accidentat.


Germania. Catalin Racanel a fost introdus pe teren in minutul 36 al partidei pe care Eintracht Trier a pierdut-o in deplasare, cu 2-0, in fata Alemanniei Aachen, in etapa a 25-a din 2. Bundesliga. La Aachen, Laurentiu Reghecampf nu a fost folosit, el nefiind complet refacut dupa o accidentare. Tot in liga secunda germana, Energie Cottbus, la care atacantul Adrian Iordache a intrat in minutul 66, a fost invinsa in deplasare, cu scorul de 3-1, de Ahlen, in timp ce fundasul Levente Csik a evoluat toate minutele pentru Dynamo Dresda, care a cistigat, in deplasare, cu scorul de 1-0, in fata echipei Saarbruckena.


Rusia. Fostul mijlocas stelist Pompiliu Stoica a fost integralist la FC Moscova, in partida cistigata cu 2-0, in deplasare, in fata formatiei Spartak Moscova, in prima etapa a noii editii a campionatului Rusiei. La gazde, fundasul Adrian Iencsi a evoluat toate minutele si a primit un cartonas galben, in timp ce Florin Soava a fost rezerva. Intr-o alta partida, Cristian Tudor a fost titular la Alania Vladikavkaz in meciul pierdut in deplasare, 0-2 la Krilia Sovietov, fiind schimbat in minutul 68. Celalalt jucator român al Alaniei, Iulian Tames, nu a fost folosit.


Ucraina. Cornel Buta a inscris duminica un gol pentru Volyn Lutk, care a invins pe teren propriu, cu scorul de 3-1, echipa Kryvbas Krivoi Rog, in etapa a 18-a a campionatului ucrainean. Buta a marcat in ultimul minut al meciului al doilea sau gol pentru echipa din Lutk. Cum Sahtior nu a jucat, Dinamo Kiev a devenit lider in Ucraina, dupa victoria cu 3-1 in fata codasei Obolon. Cernat, Ghioane si Irimia au fost titulari, primul contribuind la golul de 1-0, cel de-al doilea fiind schimbat in minutul 67.


Grecia. Lucian Sanmartean a fost introdus pe teren in minutul 56 al partidei Panathinaikos Atena – Iraklis Salonic 0-0, din etapa a 18-a a campionatului elen, in timp ce formatia Aigaleo Atena, antrenata de Ilie Dumitrescu, a cistigat cu scorul de 1-0 partida de pe teren propriu cu Kerkyra.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS