15.6 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăSportChivu ar putea sa nu fie convocat pentru meciul cu Olanda

Chivu ar putea sa nu fie convocat pentru meciul cu Olanda

Fidel principiului sau de a nu convoca decit jucatorii care evolueaza la echipele lor de club, selectionerul României, Victor Piturca, a spus ca fundasul echipei AS Roma, Cristian Chivu, ar putea sa nu faca parte din lotul pentru meciul cu Olanda, programat pe 26 martie, in preliminariile Cupei Mondiale din 2006. „Chivu nu a reusit sa joace intr-un meci oficial. Sper ca la sfirsitul saptaminii sa intre in teren macar o repriza, 20 de minute, nu conteaza cit, dar sa intre pentru ca saptamina viitoare sa joace in Cupa si macar o etapa de campionat, pentru a fi convocat la echipa nationala. Pentru Chivu, situatia va fi complicata daca nu ar evolua nici un minut la echipa sa“, a spus Piturca.


Intrebat daca exista si posibilitatea ca fundasul echipei AS Roma sa fie convocat, chiar daca nu va evolua deloc pina la meciul României, Piturca a raspuns: „Probabil ca nu. Daca la clubul lui se constata ca nu este in cea mai buna forma fizica, trebuie sa te gindesti si la omul Chivu. Nu poti sa-l expui la un risc atit de mare, sa vina sa joace direct la echipa nationala“, a subliniat Piturca.


Selectionerul sustine ca ar putea face si exceptii in cazul unor jucatori, in privinta regulii de a nu convoca la echipa nationala decit fotbalisti care evolueaza la formatiile lor. „Se poate intimpla sa fac o exceptie, poate chiar doua, in sensul asta, mai ales unde posturile sint deficitare, iar jucatorii sint foarte valorosi. Ma voi gindi pina in momentul cind voi definitiva intregul lot“, a mentionat selectionerul.


Ganea si Marica sint indisponibili


Referindu-se la situatia atacantilor Ionel Ganea si Ciprian Marica, Victor Piturca a spus ca medicul echipei nationale, Pompiliu Popescu, i-a comunicat ca ambii jucatori sint indisponibili pentru partidele cu Olanda si Macedonia. Selectionerul a precizat ca unul dintre secunzii sai, Stefan Iovan, se va deplasa in capitala Ucrainei la sfirsitul saptaminii viitoare pentru a-i urmari pe jucatorii români care evolueaza la Dinamo Kiev, Cristian Irimia, Florin Cernat si Tiberiu Ghioane.


Piturca a mentionat ca nu a avut nici o teama atunci cind l-a nominalizat pe Ghioane printre cei 16 jucatori convocati. „Chiar marti am vorbit cu el. Se antreneaza normal, a jucat ultima etapa, a dat si gol, e foarte bine. Din punctul meu de vedere, Tiberiu Ghioane este perfect sanatos. Daca se antreneaza normal, si am inteles de la colegii sai ca face chiar exces, nu vad de ce sa nu il selectionez“, a explicat Victor Piturca.


Contra si Moldovan ar putea reveni la nationala


Intrebat daca exista posibilitatea ca jucatorii echipei „Poli“ Timisoara, Viorel Moldovan si Cosmin Contra, sa evolueze in meciul cu Olanda, Piturca a spus ca va apela la ei daca va fi nevoit.


„Sigur, dar depinde de evolutia lor la echipa de club. Cu Moldovan am avut mai multe runde de discutii, am cazut de acord ca, in momentul in care echipa nationala va duce lipsa de atacanti valorosi si sintem in criza, sa vina sa joace. Si a acceptat“, a spus Piturca, adaugind ca discutiile au fost purtate inainte de transferul sau la „Poli“ Timisoara.


Selectionerul reprezentativei României sustine ca nu trebuie sa existe suparari in cazul in care nu vor fi convocati unii jucatori la nationala. „Eu cred ca nu trebuie sa existe suparari in sensul asta. Li se va da telefon, se va discuta cu ei, li se va explica totul si trebuie sa inteleaga acest lucru. Iar daca se supara, e treaba lor. La fotbal nu merge pe suparari“, a mentionat Piturca.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS