19 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăSportStelistii viseaza cu ochii deschisi

Stelistii viseaza cu ochii deschisi

Meciurile din prima mansa a optimilor de finala ale Cupei UEFA se vor disputa astazi. In aceasta faza a celei de-a doua competitii fotbalistice europene intercluburi a ajuns si o reprezentanta a României, Steaua Bucuresti, care a trecut in turul precedent de campioana Spaniei, Valencia (0-2 in tur si 6-3 in retur, dupa executarea loviturilor de departajare).


In optimi, Steaua va intilni tot o echipa din Spania, Villarreal. Astazi, de la ora 20.00 (TVR 1, in direct), in prima mansa a „dublei“ cu Villarreal, Steaua va juca pe stadionul din bulevardul Ghencea. „Submarinul galben“ nu se va putea baza in aceasta partida pe aportul argentinianului Riquelme, care este suspendat dupa ce a vazut cartonasul rosu in partida cu Dinamo Kiev, din mansa a doua a 16-imilor. De asemenea, uruguayanul Forlan nu are drept de joc, deoarece a evoluat pentru Manchester United in actuala editiei a cupelor europene. Absenta lui Riquelme s-ar putea dovedi hotaritoare in economia jocului din Ghencea, mijlocasul argentinian fiind caracterizat de Florin Cernat, jucatorul lui Dinamo Kiev, drept „computerul echipei Villarreal“.


Zenga: „Avem o sansa importanta“


Antrenorul Walter Zenga a precizat ca Steaua abordeaza cu optimism dubla mansa cu Villarreal. „Noi ne pregatim si sintem optimisti, pentru ca stim ca avem o sansa importanta in acest meci si incercam sa facem tot posibilul pentru a obtine aceasta calificare. Villarreal e o echipa tare din punctul de vedere al mentalitatii. Are un antrenor sud-american, multi fotbalisti argentinieni si din strainatate. E o echipa care joaca un fotbal foarte frumos, nu are un nume mare, dar stie meseria jocului. Este foarte important de retinut ca nu a primit gol cu Dinamo Kiev, care a facut 2-2 cu Real Madrid si a obtinut zece puncte in grupele Ligii Campionilor. Apoi, Villarreal e pe locul trei in campionat si pe locul 5 in clasamentul echipelor din intreaga lume“, a spus Zenga.


Pellegrini: „Un egal nu ar fi un rezultat rau“


Tehnicianul Manuel Pellegrini a spus ca Villarreal vizeaza victoria in partida de la Bucuresti cu Steaua. „Caracteristicile acestui meci sint asemanatoare cu cele ale partidei de la Kiev. Primul nostru obiectiv va fi sa incercam sa marcam un gol si sa cistigam partida, iar daca acest lucru nu este posibil, un egal nu ar fi un rezultat rau, iar daca se vor inscrie goluri va fi si mai bine“, a opinat Pellegrini.


Antrenorul „Submarinului galben“ a explicat ca se asteapta la o echipa Steaua foarte motivata, mai ales dupa ce a eliminat Valencia in 16-imile competitiei europene. „Ei stiu clar ca aceasta partida poate fi decisiva si vor da totul. Faptul ca au eliminat Valencia si au trecut alte trei runde le da aceasta motivatie si posibilitatea de a ajunge mai departe“, a apreciat tehnicianul chilian.


In ceea ce priveste starea terenului, Pellegrini a afirmat ca aceasta va afecta ambele echipe. „S-a vorbit despre starea terenului, dar la noi au ajuns informatii ca este bun. Totusi, insist ca un teren prost va afecta ambele echipe. Steaua este o formatie care manevreaza bine balonul, de aceea nu cred ca o stare proasta a terenului va favoriza vreo echipa“, a mentionat Pellegrini.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS