17.3 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăSportTricolorii vor intilni Croatia in deplasare

Tricolorii vor intilni Croatia in deplasare

România va face deplasarea in Croatia pentru partida din sferturile de finala ale Cupei Davis, programate in perioada 15-17 iulie 2005. Mai mult ca sigur, croatii vor alege ca partida sa se dispute pe o suprafata rapida, preferata de inaltii lor tenismani, Ivan Ljubicic si Mario Ancic.


Reprezentativele României si Croatiei s-au intilnit o singura data in Cupa Davis, in 1999, la Bucuresti, pe zgura, in sferturile de finala ale zonei euro-africane, cind România s-a impus, cu scorul de 3-2. Rezultatele de atunci au fost: Adrian Voinea – Ivan Ljubicici 6-1, 6-4, 6-7, 7-6; Andrei Pavel – Zeljko Krajan 7-6, 6-2, 6-0; Andrei Pavel / Gabriel Trifu – Ivan Ljubicici / Lovro Zovko 7-6, 7-6, 7-5; Lovro Zovko – Ionut Moldovan 5-7, 6-1, 6-2; Ivan Beros – Gabriel Trifu 6-3, 6-2.


Croatia a reusit cea mai mare surpriza din primul tur al Cupei Davis, eliminind SUA chiar pe terenul acesteia, la Carson. Dupa doua zile, Croatia conducea pe SUA cu 2-1. Ivan Ljubicic a fost jucatorul esential pentru croati. El l-a invins in prima zi de Andre Agassi in trei seturi, iar Andy Roddick a restabilit egalitatea dupa ce a trecut in patru seturi de Mario Ancic. Ljubicic si Ancic s-au mobilizat exemplar in meciul de dublu, invingindu-i in patru seturi pe fratii Bryan, Mike si Bob, care compun unul dintre cele mai bune cupluri de dublu din lume. Duminica noapte, Ivan Ljubicic a adus punctul cistigator echipei croate, invingindu-l pe Andy Roddick, scor 4-6, 6-3, 7-6, 6-7, 6-2. Ultimul meci a fost fara miza, intre „rezervele“ Bob Bryan si Roko Karanusic, americanul adjudecindu-si partida cu 6-2, 3-6, 6-1 si stabilind scorul final, SUA – Croatia 2-3.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS