17.3 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăSportRomânia, intre primele opt din lume

România, intre primele opt din lume

Reprezentativa de Cupa Davis a României a acces, dupa 22 de ani, in sferturile de finala ale celei mai importante competitii pe echipe din tenis. Performanta a survenit in urma victoriei cu 3-2 in fata Belarusului, in cadrul primului tur al Grupei Mondiale.


In meciul decisiv, Victor Hanescu l-a invins, cu scorul de 7-6 (7/2), 6-4, 7-6 (8/6), pe Vladimir Volcikov, dupa doua ore si 36 de minute de joc. In primul meci de simplu disputat duminica, Andrei Pavel l-a invins, cu scorul de 6-1, 7-6 (7/0), 4-6, 6-3, pe Max Mirnii. Simbata, in partida de dublu, perechea Andrei Pavel / Gabriel Trifu a fost invinsa, cu scorul de 7-6 (7/3), 6-3, 6-4, de cuplul Max Mirnii / Vladimir Volcikov. Vineri, in prima zi a intilnirii, Max Mirnii l-a invins pe Victor Hanescu, cu scorul de 7-6 (7-4), 6-4, 3-6, 6-4, iar Andrei Pavel a dispus, cu scorul de 6-4, 7-6 (7-2), 7-6 (7-2), de Vladimir Volcikov.


Hanescu i-a multumit lui Pavel


Dupa victoria impotriva lui Vladimir Volcikov, Victor Hanescu s-a descatusat, dezbracindu-se de tricou si fluturind tricolorul in sala „Dumitru Popescu Colibasi“. Imediat dupa incheierea meciului sau, tricolorii au invadat terenul de joc si, pe ritmurile melodiei „We are the champions“, s-au stropit cu sampanie. „Mi s-a implinit visul!“, a urlat Pavel, iar jucatorii au fost aclamati minute in sir pe teren, dupa care au prelungit petrecerea in vestiar.


„A fost meciul vietii mele. Este foarte important pentru mine ca dupa atitia ani vom juca in turul doi al Grupei Mondiale. Vreau sa ii multumesc lui Andrei Pavel pentru ca m-a adus in postura de a juca meciul decisiv. Am avut un moment greu spre finalul setului trei, daca pierdeam, se putea intoarce soarta meciului. Cind a intrat Pavel pe teren, pentru jocul cu Max Mirnii, am stiut ca vom cistiga. Stiam cit isi doreste Pavel victoria, asa ca ii dedic lui acest succes“, a spus Victor Hanescu.


Desi partida din sferturile de finala se va juca in deplasare, Andrei Pavel a dezvaluit ca se gindeste la o semifinala jucata la Bucuresti. „Sper sa fim atunci in forma si sa demonstram, ca in partida cu Belarus, o forma buna si sa cistigam“, a spus „Cneazul“.


La rindul sau, Florin Segarceanu, capitanul nejucator al României, a afirmat: „A fost foarte important primul set in meciurile de duminica, mai ales la Victor. El a fost condus in primul set, dar in viata este nevoie si de putin noroc. Pe zgura, Pavel e mult mai bun ca Mirnii, iar la 2-2 am crezut in Victor. Publicul a fost extraordinar si a fost un adevarat jucator in plus pentru noi“.


Pentru calificarea in sferturile de finala, echipa României va primi 100.000 de dolari.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS