15.6 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăSportRomânia a cucerit patru medalii

România a cucerit patru medalii

La Campionatele Europene de atletism in sala de la Madrid, România a cistigat o medalie de aur (Elena Iagar – 1.500 m), doua de argint (Corina Dumbravean – 1.500 m si Bogdan Tarus – saritura in lungime) si una de bronz (Adina Anton – saritura in lungime). Elena Iagar si Corina Dumbravean au fost medaliate simbata, in timp ce Bogdan Tarus si Adina Anton au urcat pe podium duminica, in ultima zi a competitiei.


Adina Anton a ocupat locul trei in proba de saritura in lungime, in urma unei decizii a juriului de apel al competitiei. Anton, cu performanta de 6,59 metri, a obtinut medalia de bronz la egalitate cu sportiva germana Bianca Kappler. Primul loc a fost ocupat de portugheza Naide Gomes (6,70), in timp ce pe locul al doilea s-a clasat sportiva din Grecia, Stiliani Pilatou (6,64). Initial, Adina Anton se clasase pe locul al patrulea. Juriul de apel de la saritura in lungime a fost nevoit sa ia aceasta decizie, deoarece germanca Bianca Kappler a apreciat dupa finala ca nu merita titlul de campioana a Europei, atribuind performanta sa (6,96) unei erori de inregistrare. La rindul sau, Bogdan Tarus a cistigat medalia de argint in proba de saritura in lungime, cu performanta de 8,14 m. Tarus a fost devansat de spaniolul Joan Lino Martinez (8,37 m), locul trei fiind ocupat de ucraineanul Volodimir Ziuskov (7,99).


Record mondial pentru Elena Isinbayeva


Sportiva rusa Elena Isinbayeva a stabilit un record mondial in sala, la saritura cu prajina, la Campionatele Europene de atletism de la Madrid, cu performanta de 4,90 m. Isinbayeva detinea si precedenta performanta, 4,89 metri, stabilita la Lievin, in Franta, pe 26 februarie. Elena Isinbayeva este si detinatoarea recordului mondial in aer liber (4,92 metri), stabilit pe 3 septembrie 2004, la Bruxelles. Sportiva rusa a fost urmata de poloneza Anna Rogowska (4,75 m) si de o alta atleta din Polonia, Monica Pyrek (4,70 m).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS