19.6 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăSport„Daca pierdeam cu 4-0, ne omora lumea!“

„Daca pierdeam cu 4-0, ne omora lumea!“

– Ca antrenor, esti multumit de perioada de pregatiri si meciuri amicale, cit si de achizitiile acestei ierni?


– Sint foarte multumit, inclusiv de campania de achizitii. Speram ca aceasta perioada buna de pregatire si meciuri de verificare sa se concretizeze prin rezultate bune in campionat si in Cupa României. Este ceea ce noi ne dorim pentru a reusi sa scoatem echipa de pe acest neonorant loc de la sfirsitul turului, 16.


– Totusi, in unele meciuri amicale Universitatea nu a avut evolutii reusite, echipa fiind admonestata de suporteri. Ce raspuns ai?


– Si pentru mine este un motiv de suparare faptul ca inca nu am reusit sa atingem cea mai buna forma. Si era normal sa nu prindem acum, inainte de reinceperea campionatului, cea mai buna forma. Noi ne dorim sa avem cea mai buna forma in campionat. Asa ar fi ideal… Faptul ca lumea nu are rabdare cu noi este un motiv de preocupare pentru mine. Si ar trebui sa fie pentru toti cei care iubesc aceasta echipa! La meciurile amicale lumea nu trebuie sa huiduie Universitatea. Ce am cistigat noi, ce au obtinut ei? Echipa a fost tratata psihic, ca sa zic asa! Suporterii trebuie sa inteleaga acest moment. Prietenul la greu se cunoaste, nu? Acum avem nevoie de sustinere… Daca nu, Doamne fereste, s-ar putea sa traim o mare rusine, aceea a retrogradarii!


– Suporterii au si ei motivele lor de ingrijorare…


– Universitatea, in comparatie cu alte divizionare A, nu a avut parte de rezultate nefavorabile in aceste partide de verificare disputate pe terenuri impracticabile. Ce s-ar fi intimplat daca noi am fi pierdut cu 4-0, asa cum a patit-o Dinamo, simbata, la Oradea, in fata unei divizionare B? Probabil ca lumea ne omora!


„Stirile despre demiterea mea sint inventate“


– Cum comentezi stirile de saptamina trecuta privind posibila ta demitere?


– As prefera sa nu comentez… Asa-zisele „stiri“ au fost, de fapt, zvonuri. Si pur si simplu inventate! Nu vreau sa intru in amanunte. Iar patronul Staicu a fost clar, nu? De ce trebuia sa fiu schimbat acum? Eu nu pot fi schimbat decit in momentul in care voi pierde in campionat! Daca in competitia oficiala voi pierde doua-trei meciuri, atunci e normal sa fiu schimbat.


– Echipa nu a jucat asa cum ne asteptam!


– Pai, nici nu putea juca acum asa cum vrem noi. Repet, am fost in perioada de pregatire, iar terenurile pe care am jucat in România au fost, cum spuneam, aproape impracticabile. Iar unele echipe pe care le-am intilnit s-au asezat pe doua linii si doar s-au aparat…


– Si daca face la fel si FC Arges?!


– Mi-as dori sa obtin cu FC Arges rezultatul din meciurile in care suporterii ne-au mai huiduit, desi noi am cistigat!


„Am opt jucatori de baza“


– Ai in echipa doua grupari, ca sa le zic asa: strainii si ceilalti…


– Nu este adevarat, nu exista grupari. S-au petrecut unele modificari la echipa in aceasta perioada de iarna. Trebuie avut in vedere faptul ca Universitatea a schimbat sistemul de joc: am trecut, de la 3-5-2, la 4-4-2. In al doilea rind, poate s-a remarcat, in meciurile de pregatire am avut intotdeauna cel putin cinci jucatori noi. In aceste conditii, echipa va suferi din punct de vedere al omogenitatii. Si sufera la capitolul relatii de joc, asta-i adevarul, dar este o situatie obiectiva. Si atunci, e normal ca echipa nu poate sa se exprime peste noapte la maximum de capacitate. Am explicat motivele: sistem nou, jucatori noi, terenuri impracticabile. Sint sigur ca Universitatea, de la meci la meci, va juca mai bine.


– Ti-ai stabilit formatia de baza, cei 11 titulari?


– Nu cred ca ar trebui sa-i nominalizez pe cei „11“ deoarece
s-au putut vedea din meciurile amicale. Ce pot sa spun acum este faptul ca am opt jucatori de baza, titulari, si care au jucat aproape in toate meciurile de pregatire. Ceilalti trei? Dintre jucatorii care au fost mai mult schimbati. Joaca pe posturi pe care inca nu au confirmat. Vreau sa mai precizez un amanunt: de cind am inceput meciurile de pregatire, am folosit numai sistemul 4-4-2, adica am fost constant in ceea ce imi doresc. De asemenea, n-am schimbat o echipa de la un meci la altul…


– S-a scris ca Universitatea ar mai cauta un portar…


– Eu am mare incredere in Guso si Banica. Nu ne mai intereseaza alt portar.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS