14.8 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăSportSolutii ofensive limitate pentru Emil Sandoi

Solutii ofensive limitate pentru Emil Sandoi

Un atacant care a facut parte din lotul unei echipe de divizia A, Mircea Ilie, un fundas, M. Nicola, care nu era absolut necesar, si doi juniori, Paris si Petrisor, solutii de viitor, nicidecum pentru acest retur, este campania de achizitii a candidatei la promovare Pandurii Tirgu Jiu cu citeva zile inaintea startului returului. Antrenorul Emil Sandoi ar fi multumit de transferurile din intersezon daca la acestia s-ar adauga si Romica Buia, fotbalistul lui „Poli“ Timisoara. Din jucatorii de pe lista inaintata de Sandoi conducerii, nici unul nu a ajuns in curtea gorjenilor, tehnicianul reorientindu-se din mers asupra unor fotbalisti care costa bani putini sau deloc. O solutie poate fi si atacantul „satelitului“, Gengiu, care s-a pregatit cu Pandurii si care a crescut foarte mult in perioada de pregatire, dovedind multa receptivitate la cerintele antrenorului.


Adeptul unui sistem de joc elastic si ofensiv, 3-4-1-2, fostul fundas al nationalei si al Craiovei s-a reorientat in functie de calitatile jucatorilor pe care ii are la dispozitie si va utiliza un 4-4-2, incercind astfel sa suplineasca lipsa jucatorului de creatie din spatele virfului printr-un joc colectiv. Nica, I. Stefan si Scarlat, fotbalistii care puteau ajuta ofensiva, sint indisponibili medical sau suspendati. Buia, in cazul in care va ajunge la Tirgu Jiu, ar fi solutia salvatoare, experienta si valoarea sa oferindu-i mai multe optiuni tactice antrenorului.


Saptamina in plus oferita de FRF nu se dovedeste prea utila pentru recuperarea „pandurilor“, Scarlat, Vintilescu, Buca, Nica si Arcanu fiind in continuare indisponibili pentru primele etape. Sistemul defensiv, cel care a dat cel mai bun randament in tur si in pregatire, este punctul forte al gruparii gorjene. Pentru postul de portar sint trei variante cam de aceeasi valoare, Lung, Balaet si Pindaru putind, in orice moment, sa evolueze cu succes in primul „unsprezece“. C. Popescu si Trofin par favoriti pentru posturile de fundasi laterali, ambii avind capacitatea sa sustina mijlocasii cu travaliu si tehnica buna, dar si fundasii centrali. Pe centrul apararii, Sandoi are de unde alege, Bogoi, Radoi, Craciunescu si Nicola creind concurenta pentru cele doua locuri libere. Problemele formatiei gorjene incep de la mijloc in sus, unde solutiile sint putine. Popete si Ursu par de neclintit de pe benzile laterale, iar in mijloc Vancea si Negut sint, deocamdata, favoriti pentru un post de titular in prima etapa. Jucatorii apti de pe banca de rezerve nu par a pune in pericol mijlocasii titulari. In atac, Mircea Ilie, Lapadat si Cimpan se bat pentru doua locuri, primul fiind singurul favorit pentru un loc in primul „unsprezece“. Daca gorjenii pasesc cu dreptul in prima etapa cu CS Otopeni, sansele acestora la locul intii vor creste cu fiecare etapa scursa sau fiecare jucator recuperat, concurenta pe posturi fiind o garantie a succesului in fotbal.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS