15.1 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăSportAlb-albastrii au suferit din nou

Alb-albastrii au suferit din nou

Building – „U“ Craiova 0-1


• Stadion „Victoria“, Vinju Mare, spectatori: 1.000.


• A marcat: Edu Magri ’87.


Building: Nedelcea – Badea, Babas, Cita – Nitu, Schintee, Enescu, Dracea, Faget – Poenaru, Ciochina. Au mai jucat: Seinu, I. Gheorghe, Latea, Donoata. Antrenor: Dumitru Balu.


Universitatea: Guso – Buhus (’60, L. Dobre), Murgan (’55, Daouda), Rachita, Bordeanu – Bundea (’55, Schumacher), Plesan, Papura, Marquinhos (’46, Lutu) – Stevanovic (’46, Dragan), Gavalovski (’58, Edu Magri). Antrenor: Pavel Badea


Stiinta nu a impresionat in nici una dintre partidele de verificare pe care le-a jucat in aceasta iarna. Fie ca au pierdut rusinos, cu Levski Sofia si cu echipa din Kazahstan, sau au cistigat contra divizionarelor secunde din tara, alb-albastrii nu au aratat ca o echipa revigorata si pregatita pentru un retur dificil.


Simbata, la Vinju Mare s-au strins o mie de oameni sa vada o echipa de Divizia A, care odata era fala Olteniei si chiar a României. Teoria succesului acestor meciuri amicale ar fi: „Daca vrei sa te respecte, invinge-i si umileste-i pe adversari“. Cu alte cuvinte, echipa lui Badea ar fi trebuit sa faca scor si sa evolueze in stil de echipa-fanion a regiunii, pentru a cistiga simpatizanti in alte localitati sau macar pentru a-i pastra pe cei care s-au indragostit cindva de Craiova in perioada Maxima.


Stiinta nu le-a oferit insa microbistilor din Vinju Mare ocazia sa vada un spectacol, dupa cum nici gazdele nu au putut pune la dispozitie un teren acceptabil. S-a jucat asa, ca sa nu treaca saptamina fara un meci de verificare. Prin namolul de la Vinju Mare, Craiova a cistigat greu, cum a facut-o si cu o saptamina in urma pe „Ion Oblemenco“, iar brazilianul Edu Magri a marcat din nou. Cap din sase metri dupa o centrare a lui Lutu la singura ocazie reala a oaspetilor. Fara sa ne entuziasmeze prin executii, brazilianul venit din Vietnam are la activ trei goluri in patru jocuri si, daca Badea va tine cont de eficienta din jocurile de verificare, Dragan ar putea sa-si ia la revedere de la primul „unsprezece“. Acolo unde ar mai fi scoase la concurs doar trei posturi. Buhus si Dobre se bat pe o pozitie in dreapta apararii, Schumacher si Lutu au sanse egale pentru postul de mijlocas stinga, iar toti atacantii intra in cursa pentru un loc linga Stevanovic in atac.


La inceputul saptaminii in care se reia campionatul, Badea probabil ca stie echipa de baza, dar are mai putin habar ce joaca aceasta. In aceste conditii, ramine sa vedem daca promisiunea antrenorului, ca echipa va avea fata in partidele oficiale, va avea acoperire.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU