17.9 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăSportI-au batut in patru jucatori

I-au batut in patru jucatori

HC Lignitul Tirgu Jiu s-a impus fara emotii, 38-31, in fata lui UCM Resita, dupa ce la pauza diferenta era de cinci goluri, 18-13, intr-un meci din cadrul etapei a 17-a a Ligii Nationale de handbal masculin. Fara solutii pe extrema stinga, antrenorul gazdelor, Liviu Andries, a apelat la pivotul Radu Costel, care s-a descurcat mai bine in faza ofensiva decit in cea defensiva, destul de des depasit de Mihai. Apararea agresiva si avansata a gorjenilor i-a incomodat pe elevii lui Petre Avramescu, obligati sa suteze de la distanta, usurind-i misiunea experimentatului Gore Albici, care a avut sase interventii reusite in prima parte. Primele zece minute au dat senzatia unui joc echilibrat, dar trei contraatacuri devastatoare ale tirgujienilor au dus scorul la 7-2. Diferenta s-a pastrat pina la pauza, cu fluctuatii de ambele parti. Antrenorul Andries nu a rezistat pe banca de rezerve decit 20 de minute, preferind sa-si coordoneze elevii din teren. Filip s-a remarcat in prima repriza, cind a punctat de noua ori, jumatate din golurile gruparii din Tirgu Jiu.


Cu punctele in clasament inca de la pauza, tehnicianul oltenilor a rulat in partea secunda tot lotul, Mamina si Marin facind spectacol la poarta lui Ionescu, cu finalizari imprevizibile. Arbitrii Bejenariu si Pripas nu au dorit sa ramina in anonimat si in ultimele minute au fost foarte intransigenti cu gazdele, dictind cartonase rosii si eliminari pe banda rulanta. Aflati in inferioritate dupa eliminarea lui Cercel pentru doua minute, Andries a vazut cartonasul rosu direct pentru injurii la adresa arbitrilor, lasind echipa in patru jucatori de cimp. Chiar si in aceste conditii, Pancu a marcat pentru Lignitul, iar Bichir a pastrat poarta intacta cu trei interventii consecutive. Cind mai erau trei minute de joc, Filip a trebuit sa urce si el in tribuna, dupa ce a vazut rosu in fata ochilor pentru trei eliminari. Cu patru adversari in fata a fost destul de greu pentru resiteni care au reusit doua goluri si au primit tot atitea.


Cuplul Bejenariu – Pripas a dictat in acest meci 34 de minute de eliminare, 20 pentru gazde si 14 pentru oaspeti. Fostul tehnician al gorjenilor, acum pe banca gruparii din Resita Petre Avramescu, a felicitat formatia gazda si a incercat sa scuze infringerea prin tineretea jucatorilor sai care au „multa forta si putina minte“. Presedintele Gore Popescu sustine ca perioada de gratie pentru Filip si Pancu a expirat dupa acest joc si, daca nu vor semna prelungirea contractului cu HC Lignitul, nu vor mai fi folositi in urmatoarele meciuri. Gorjenii vor juca astazi, in etapa a 18-a, la Suceava, unde vor intilni Universitatea Bucovina din localitate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS