15.1 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăSportDerbi incendiar pe „Ali Sami Yen“

Derbi incendiar pe „Ali Sami Yen“

Dupa ce a pierdut pozitia a doua a clasamentului, iar visul de cistiga titlul, pentru a sarbatori asa cum se cuvine cei 100 de ani de existenta ai clubului, s-a indepartat, Galatasaray trebuie macar sa-si adjudece derbiurile cu rivalele din Istanbul, pentru a-i multumi cit de cit pe fanaticii suporteri ai „Cim Bom Bom“. Un astfel de derbi se va disputa astazi, pe stadionul „Ali Sami Yen“, Galatasaray urmind sa primasca replica echipei Besiktas.


Antrenorul Galatei, Gheorghe Hagi, a spus ca partida cu Besiktas va reprezenta un nou inceput pentru el. „Pentru mine, campionatul incepe din nou simbata (astazi – n.r.). Derbiul cu Besiktas va fi un nou inceput. Va trebui sa invingem in toate meciurile pe care le vom disputa pina la sfirsitul sezonului“, a spus Hagi.


„Regele“ s-a declarat nemultumit de faptul ca derbiul a fost programat simbata. „De ce sa se joace un derbi simbata? Din cite stiu eu, peste tot derbiurile se disputa duminica. Si mai am o intrebare: De ce trebuie sa jucam noi simbata, iar Fenerbahce joaca duminica? De ce joaca Fenerbahce mereu dupa noi?“, a adaugat Hagi.


Hagi este deranjat de jocurile de culise


Gica Hagi considera ca Besiktas ar fi trebuit sa dispute meciul restanta cu Genclerbirligi, din etapa a 19-a, in aceasta saptamina, si nu pe 9 martie. „Besiktas s-a odihnit saptamina asta. De ce nu a jucat restanta? Joaca Genclerbirligi in Cupa Turciei? Nu. Atunci de ce s-a programat restanta dupa meciul cu noi? Besiktas s-a pregatit toata saptamina pentru derbi, iar noi am jucat in Cupa. Acesta este un avantaj important pentru ei“, a mentionat tehnicianul.


Hagi si secundul sau, Gabi Balint, au urmarit timp de trei zile, la baza de la Florya, inregistrari ale partidelor disputate de Besiktas. Tehnicianul român a discutat cu fotbalistii sai, carora le-a cerut sa mentina un ritm de joc alert in fata „vulturilor“. „Besiktas se va lupta mult. Acesta este singurul lor aspect pozitiv. Ca sa invingem, va trebui sa alergati pe teren cel putin la fel de mult ca adversarii“, le-a spus Hagi elevilor sai.


Dupa toate probabilitatile, tehnicianul român va folosi astazi urmatoarea echipa: Mondragon – Cihan, Song, Tomas, Orhan – Ribery, Conceicao, Ergun, Ayhan – Necati, Hakan Sukur.


„Vulturii“ tintesc victoria


Antrenorul echipei Besiktas, Riza Calimbay, considera ca un rezultat de egalitate in meciul cu Galatasaray ar fi un insucces. „Vom face totul pentru a invinge. Nu voi folosi, in meciul cu Galatasaray, jucatori care au probleme, indiferent cit de mici sint acestea, deoarece aceasta partida este pentru noi ca o finala. Galatasaray are jucatori care pot schimba soarta meciului, dar calitatea echipei noastre este mai buna“, a spus Calimbay.


„Vulturii“ ar putea juca astazi in urmatoarea alcatuire: Cordoba – I.Toraman, Ronaldo, Cagdas – Ali Gunes, Tayfur, Koray, I. Uzulmez – Tumer – Veysel, Pancu (Ahmed Hassan).


Partidele etapei a 23-a


Cu exceptia meciului Galatasaray – Besiktas, in etapa a 23-a a campionatului Turciei, astazi se vor disputa urmatoarele partide: Istanbulspor – Samsunspor, Genclerbirligi – Ankaragucu si Sakaryaspor – Ankaraspor. Runda a 23-a se va incheia miine, dupa disputarea urmatoarelor partide: Sebatspor – Konyaspor, Kayserispor – Rizespor, Denizlispor – Diyarbakirspor, Gaziantepspor – Trabzonspor, Malatyaspor – Fenerbahce.


Dupa disputarea a 22 de etape, clasamentul se prezinta astfel: 1. Fenerbahce 56 de puncte, 2. Trabzonspor 52, 3. Galatasaray 51, 4. Besiktas 41, 5. Rizespor 34, 6. Denizlispor 34, 7. Malatyaspor 31, 8. Ankaraspor 29, 9. Konyaspor 28, 10. Gaziantepspor 28, 11. Samsunspor 27, 12. Genclerbirligi 25, 13. Diyarbakirspor 25, 14. Ankaragucu 24, 15. Sakaryaspor 18, 16. Istanbulspor 17, 17. Kayserispor 15, 18. Sebatspor 10.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS