17.9 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăSportSase medalii pentru olteni

Sase medalii pentru olteni

Bilantul pugilistilor olteni la Cupa României, competitie gazduita zilelele trecute de orasul Buzau, a fost de sase medalii, cinci dintre acestea fiind obtinute de sportivii gorjeni. Veronel Tarau, Colegiul „Mihai Viteazu“ Bumbesti Jiu, si Petrisor Gananau, Minerul Jilt Matasari, sint noii detinatori ai trofeului la categoriile 51 kg, respectiv 75 kg, dupa ce au invins in finala pe Mitica Nicolae (Steaua), respectiv Ronald Gavril (CSM Bacau). Intilnirea dintre Gananau si Gavril a fost o reeditare a finalei campionatului national de anul trecut de la Tirgu Jiu, care a avut acelasi deznodamint. Daca in toamna Gavril avea un avantaj dupa primele doua runde, acum Gananau nu i-a dat nici o sansa adversarului sau devenit deja traditional, moldoveanul fiind si numarat in prima repriza.


Al treilea finalist gorjean, Ion Dogaru, de la Minerul Jilt Matasari, nu a rezistat decit o repriza la categoria 81 kg in fata experimentatului Constantin Bejenariu, pierzind prin abandon, in repriza a doua. Constantin Lupsoiu (54 kg) si Nicolae Groaznicu (51 kg) au obtinut medaliile de bronz, pierzind in semifinale, cum s-a intimplat si cu Claudiu Stefan Coanda (54 kg), de la nou-infiintata sectie de box de la CS Olimpic Sport Craiova. Acesta este cu dubla legitimare, CS Olimpic Sport – Energia Turceni, fiind pregatit de antrenorul Ion Draghici, care a precizat: „De o luna sint definitiv la sectia de box a acestui nou club din Banie, CS Olimpic Sport. L-am adus si pe Coanda, un boxer cunoscut in România, deoarece are in palmares patru titluri nationale cucerite ca junior, la categoria 51 kg, si cinci titluri de vicecampion national (trei la tineret, unul la seniori si inca unul la juniori). Acum, la seniori, el a facut o categorie superioara, 54 kg, si a obtinut o medalie de bronz.“


Competitia a fost de nivel destul de ridicat, avind in vedere ca au fost prezenti toti componentii lotului national care s-au impus la toate categoriile. Judetul Gorj a fost repezentat de cinci pugilisti, antrenati de Ninel Geica, toti intorcindu-se cu cite o medalie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS