14.2 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSport„Nu vreau sa ajung sa ma tirasc pe teren“

„Nu vreau sa ajung sa ma tirasc pe teren“

Fostul capitan al Universitatii, Gica Craioveanu, este decis sa puna capat carierei de fotbalist la finalul acestui sezon, al zecelea de cind evolueaza in Spania, unde a debutat in sezonul ’95/’96, la Real Sociedad. Dupa trei ani la echipa basca, Craioveanu s-a transferat la Villareal, unde a evoluat timp de patru sezoane, din 2002 trecind la Getafe, cu care a promovat anul trecut in Primera Division. In campionatul spaniol, Gica a evoluat in 172 de meciuri in prima liga, unde a marcat 48 de goluri, si in 109 partide in divizia secunda (22 goluri). „Ma retrag suta la suta. Sint multi care sustin ca ar trebui sa mai joc, dar nu se mai poate. Mi-e teama ca anul urmator nu voi mai fi la inaltime. Nu vreau sa ajung sa ma tirasc pe teren doar pentru bani. Este mai bine sa ma retrag acum, in glorie. Acum zece ani, cind am venit la Sociedad, nici nu ma gindeam ca o sa joc pina la aceasta virsta. Ma gindeam ca voi juca doar patru sau cinci ani“, a explicat atacantul oltean, care este un exemplu pentru mai tinerii sai coechipieri. La probele fizice, Craioveanu este tot timpul printre primii, lucru care l-a facut pe antrenorul sau mai tinar cu un an sa-l roage sa mai ramina un sezon in teren. Chiar daca a marcat doar doua goluri in campionat, fostul international român este un adevarat dirijor in teren, de la el plecind majoritatea actiunilor echipei.


Craioveanu a fost insa ferm si nu si-a schimbat decizia de a lasa fotbalul, dar a precizat ca nu este tentat sa devina antrenor deoarece nu are nervii destul de tari pentru aceasta meserie. „Eu sufar mult pe banca. Ma macina gindurile si nu dorm noaptea ca fotbalist, daramite ca antrenor… In plus, nu as fi in stare sa las pe banca oameni pe care ii apreciez si cu care am fost coleg in vestiar“, a afirmat jucatorul craiovean, care, la cei 37 de ani ai sai, este unul dintre cei mai virstnici atacanti care a evoluat vreodata in Primera Division, dupa Di Stefano (39) si Puskas (38).


Secretul longevitatii este vinul


Intrebat daca exista cumva o potiune magica datorita careia reuseste sa evolueze la cel mai inalt nivel chiar si la aceasta virsta, Gica Craioveanu a spus: „Potiunea magica este vinul. Este un antioxidant, care functioneaza bine. Sper ca lumea sa nu creada ca sint un betiv, dar un pahar de vin nu ar trebui sa lipseasca niciodata de la masa de prinz si de la cina. Eu am avut grija de mine toata viata. Nimeni nu m-a vazut vreodata la sase dimineata in discoteca sau tirindu-ma beat pe strada, iar acest lucru este fundamental pentru un fotbalist“.


Atacantul lui Getafe a mai mentionat ca, dupa ce va renunta la cariera de jucator, nu va renunta la fotbal. „Mi-ar placea mult sa ramin in fotbal. De mic, tatal meu mi-a bagat fotbalul in cap, cind mergeam sa o vedem pe Steaua jucind. Presedintele lui Getafe doreste sa lucrez impreuna cu mine si cred ca acesta ar putea fi viitorul meu. Nu voi fi la fel ca Butragueno la Real Madrid. Mie imi place sa fiu aproape de jucatori si sa lucrez cu fotbalistii tineri. S-ar putea chiar sa activez in cadrul scolii de fotbal“, a incheiat Craioveanu, care nu se considera o vedeta la Getafe: „Vedeta este intreaga echipa. Este adevarat ca poate sint cel mai iubit jucator“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS