17.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSe cauta atacanti!

Se cauta atacanti!

Antrenorul echipei nationale a României, Victor Piturca, considera ca marea problema a echipei tricolore o reprezinta linia de atac. „Sper ca la data cind se va reuni lotul, toti jucatorii sa poata sa evolueze la echipele lor de club, sa fie recuperati dupa accidentari si sa am de unde sa aleg. Virfurile sint o problema“, a mai spus Piturca.


Selectionerul României s-a declarat multumit ca mai multi jucatori valorosi revin dupa accidentari care i-au tinut departe de teren. „Un lucru imbucurator este faptul ca jucatori valorosi revin, cum ar fi Lobont, Marius Niculae care, din pacate, nu joaca la echipele de club, Stoican a inceput sa se antreneze normal, Pancu sper sa revina in echipa si, de asemenea, Tiberiu Ghioane, cu care deja am avut o discutie si se antreneaza. Pacat ca nu va juca impotriva echipei Villarreal“, a subliniat Piturca.


Selectionerul a precizat ca asteapta revenirea lui Ionel Ganea si a lui Ciprian Marica la antrenamente, dar regreta accidentarea atacantului echipei Rapid, Daniel Niculae. „Din pacate accidentarea lui Niculae este grava si cred ca nu va face parte din lotul pentru meciurile cu Macedonia si Olanda“, a mentionat Piturca.


Situatia atacantilor echipei nationale: Adrian Mutu (Juventus) – suspendat sapte luni pentru dopaj; Ionel Ganea (Wolverhampton) – operat la ligamentul incrucisat anterior al genunchiului drept; Ciprian Marica (Sahtior) – operat la meniscul genunchiului drept; Daniel Niculae (Rapid) – fractura la glezna dreapta in meciul amical cu Unirea Urziceni; Ionel Danciulescu – transferat la echipa chineza Shandong Luneng; Adrian Neaga – s-a transferat la echipa sud-coreeana Chunnam Dragons; Viorel Moldovan – transferat la „Poli“ AEK Timisoara; Marius Niculae – abia revenit dupa o lunga accidentare, nu este titular la Sporting Lisabona.


Codrea si Mitu sint monitorizati


Piturca a dezvaluit ca si-a trimis secunzii pentru a-i urmari pe mijlocasul Paul Codrea (AC Torino) si pe atacantul Marius Mitu (Lierse), in vederea unor posibile selectionari. „Antrenorii mei au plecat sa-i urmareasca pe jucatorii pe care nu ii cunosteam atit de bine. Codrea a fost urmarit la un meci in Italia, iar Dan Apolzan l-a vazut pe Mitu intr-un meci al echipei sale contra lui Anderlecht“, a spus Piturca.


Antrenorul tricolorilor sustine ca va incerca sa aduca mai multi jucatori din strainatate la stagiul cu fotbalistii din Divizia A ce va avea loc in zilele de 15 si 16 martie, in cazul in care va obtine acordul conducerii cluburilor la care evolueaza.


Lobont si Mitea ar putea sa nu mai fie convocati


Piturca a lasat sa se inteleaga ca Bogdan Lobont si Nicolae Mitea, care nu mai au un loc in primul „unsprezece“ al echipei Ajax, nu vor mai fi convocati la nationala. „Lobont si Mitea, care si-au pierdut locul de titulari, au jucat la echipa a doua in etapa trecuta, dar acest lucru nu ma incalzeste. Mi-as fi dorit sa joace la prima echipa. Este foarte important acest lucru. Asa cum am mai spus, 99 la suta voi miza pe cei care joaca la echipele lor de club“, a spus selectionerul României.


In privinta atacantilor Ionel Danciulescu si Adrian Neaga, Piturca a spus ca acestia „nu sint capitole inchise“ pentru echipa nationala. „Depinde foarte mult de evolutiile lor acolo. Daca sint foarte bune, apreciate, vom trece si peste aceasta distanta, peste fusul orar care isi poate pune amprenta decisiva asupra evolutiilor lor. Prin ceea ce fac ei acolo, pot sa oblige“, a spus Victor Piturca.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS