17.8 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSport„Jucatorii români au potential“

„Jucatorii români au potential“

Selectionerul Victor Piturca a spus ca, dupa ce a vizionat caseta meciului amical cu Slovacia, scor 2-2, a ajuns la concluzia ca jucatorii români au potential si vor putea, in viitor, „sa cistige impotriva oricarei formatii“. „Echipa noastra si-a dominat adversarul, si-a creat ocazii de gol si numai greselile colective si, mai ales, personale, au facut ca scorul sa fie 2-2“, a explicat Piturca.


Intrebat daca va renunta la vreunul dintre jucatorii din vechea generatie, care nu au avut o evolutie buna in turneul de pregatire din Cipru, Piturca a spus: „Parerea mea este ca jucatorii din vechea generatie nu au jucat slab. Deocamdata, nu pot sa spun ca renunt la vreun jucator din lotul deplasat in Cipru. Depinde de evolutia fiecaruia.“


Piturca a precizat ca, in vederea meciului cu Olanda, de la Bucuresti, monitorizeaza fiecare jucator olandez. „Mai avem o perioada lunga pina la meciul cu Olanda. I-am observat pe jucatorii olandezi si caut informatii despre fotbalisti dupa fiecare etapa“, a subliniat selectionerul.


Piturca a caracterizat meciul cu Olanda, contind pentru grupa I de calificare la CM-2006, ca fiind „un simplu joc de fotbal contra unei echipe foarte bune“.


„Chivu nu trebuie sa forteze“


Victor Piturca a declarat ca tine legatura cu fundasul formatiei AS Roma, Cristian Chivu, despre care a spus ca se afla intr-o perioada importanta a carierei. „Pentru el este o perioada deosebit de importanta, dar si de periculoasa in acelasi timp. A lipsit mult si nu trebuie sa forteze pentru ca se poate accidenta in orice moment“, a afirmat Piturca.


Selectionerul tricolorilor a opinat ca este bine ca Juventus il pregateste pe Mutu, dupa ce atacantul român s-a antrenat pe stadionul „Santiago Bernabeu“, inaintea meciului cu Real Madrid, din Liga Campionilor. „Este un lucru foarte bun ca Juventus il pregateste pe Mutu sa se obisnuiasca cu atmosfera de la echipa. Sa nu discutam totusi de Mutu, pentru ca in acest moment nu ma voi putea baza pe serviciile lui“, a spus Piturca.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS