13.4 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportI-au dat peste nas lui Mourinho

I-au dat peste nas lui Mourinho

Si totusi Mourinho a pierdut de doua ori la rind. Dupa ce Newcastle eliminase Chelsea din Cupa Angliei duminica trecuta, Barcelona a invins echipa portughezului cu 2-1, prin golurile lui Maxi Lopez (’67) si Eto’o (’73), respectiv Beletti (’33-autogol). Infatuarea din declaratii a lui Mourinho a avut acoperire pina in momentul in care Drogba a fost eliminat (’56), cam usor totusi, de arbitrul Frisk.


E clar, fostul traducator cu palton ponosit a reusit sa transforme Chelsea in FC Porto a ultimilor ani. O echipa care pierde foarte rar si primeste in medie cite un gol pe luna. „Albastrii“ si-au verificat potentialul defensiv si impotriva celui mai imaginativ atac din lume, rezistind cu brio aproape 70 de minute si ripostind pe contraatac. Beletti a deschis scorul cu o secunda mai devreme decit ar fi facut-o Joe Cole daca mingea trecea de fundasul brazilian, iar Drogba putea rezolva calificarea inainte de pauza, dar a tras pe linga poarta singur cu Valdes. Daca Mourinho a continuat sa se apere in jurul lui Cech, nici Rijkaard nu s-a dezis de tactica ultraofensiva, trimitindu-i in teren pe Iniesta si Maxi Lopez imediat dupa eliminarea ivorianului Drogba. Fostul virf al lui River a fost exact ce le trebuia catalanilor, „Tancul“ reusind sa sparga reduta londoneza. Argentinianul a adus egalarea si a fost coautor la golul victoriei reusit de camerunezul Eto’o.


„A fost un meci intre doua mari echipe, iar cea mai buna a cistigat. Mourinho a cucerit multe trofee si este un mare antrenor, dar astazi (miercuri – n.r.) a pierdut. Chelsea nu primeste usor gol, iar noi trebuia sa profitam de faptul ca au jucat in inferioritate numerica si inscriem mai multe goluri“, a fost dupa meci replica lui Rijkaard la atitudinea de superioritate afisata de omologul sau in saptamina premergatoare derbiului.


Londonezii au amutit dupa meci


Chelsea a dat un comunicat in care precizeaza ca la pauza meciului cu FC Barcelona a avut loc un incident, insa nu a oferit mai multe detalii. „Depunem plingere pe marginea unui incident survenit la pauza meciului. Nu vom face nici un comentariu pina cind raportul nu va fi transmis la UEFA. Nici un responsabil de la Chelsea nu va veni pentru a discuta cu presa“, a anuntat conducerea clubului englez. Conform cotidianului Marca, Henk Ten Cate, secundul lui Rijkaard, a discutat la tunelul de la vestiare cu arbitrul Anders Frisk, in timp ce presa engleza sustine ca persoana care a discutat cu centralul suedez a fost chiar antrenorul principal de la FC Barcelona.


William Gaillard, purtatorul de cuvint al UEFA, a recunoscut ca a fost surprins de decizia managerului Jose Mourinho de a nu participa la conferinta de presa. „A fost un meci linistit cu un public extraordinar si nu inteleg decizia celor de la Chelsea. Vom incerca sa aflam ce s-a intimplat. Este o incalcare a regulilor“, a afirmat Gaillard.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS