15.6 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăSport„Cine este mai bun joaca!“

„Cine este mai bun joaca!“

Marius Iordache s-a afirmat la Universitatea si a fost transferat in campionatul Spaniei, in 1999, coleg de echipa cu un alt oltean, Craioveanu (la Villareal). N-a prins un loc de titular, iar dupa vreo opt luni a revenit in campionatul românesc. La inceput la Steaua, apoi s-a transferat la FC National. Ghinioanele nu l-au ocolit si, in sezonul 2002/2003, accidentat si operat, a jucat doar doua partide oficiale la FC National. Dupa o pauza destul de mare, a revenit acasa si, in vara anului 2003, a semnat un contract cu Universitatea. In sezonul trecut, a avut un clinci cu antrenorul Rednic, dar apoi a revenit printre titulari. La Predeal, in perioada stagiului centralizat, o banala tendinita l-a facut indisponibil pentru turneul de pregatire si jocuri din Turcia.


– Cum te simti acum?


– Bine, fac antrenamente, dar sint ramas in urma cu pregatirea. De aceea, sint suparat.


– Inteleg ca pierzi inceputul returului…


– Sper sa revin repede, deoarece de o saptamina am reinceput antrenamentele si, cum sa spun, le-am inceput in forta. Si este bine.


– Ti-e frica de concurenta actuala de la echipa?


– Mie nu imi este frica. Tot timpul in viata exista concurenta. Si e normal sa fie asa. Referindu-ma strict la situatia mea actuala de la Universitatea: cine este mai bun joaca!


– Toate au plecat de la o banala tendinita!


– Din pacate, asa este. Am stat vreo doua saptamini din cauza acestei tendinite, dar a fost exact perioada importanta de antrenamente. Am pierdut si perioada de pregatire si jocuri din Turcia. Cu alte cuvinte, tendinita asta a aparut tocmai cind nu trebuia sa fie! Dar nu a fost nimic dezastruos. De ce spun asta? Am citit in presa despre mine, printre altele, ca ar fi posibil sa nu mai joc!


– Si cind vei reveni pe gazon?


– Cred ca voi fi totusi apt de joc in partea a doua a lunii martie. Vreau sa prind si jocurile din semifinalele Cupei României.


– Prindem… finala?


– Eu zic ca da. Si Farul, ca si noi, este o echipa care joaca fotbal si altfel se va desfasura un meci in care o formatie nu refuza jocul, cum zicem noi.


– Ce zici de lotul actual, ne-am imbogatit cu vreo noua jucatori in aceasta iarna!


– Poate ca era nevoie!


– Ce facem in prima etapa?


– Trebuie sa batem neaparat! Ca daca nu cistigam, ne-am pregatit degeaba. Trebuie sa avem un inceput bun, sa ne linistim de la inceput, dupa care sa putem sa avem evolutii bune.


– Esti in proces cu FC National?


– Da, de prin 2003. Am fost sub contract cu FC National, m-am accidentat, apoi operat, iar clubul din Cotroceni m-a abandonat din toate punctele de vedere, financiar si moral. Presedintele Gino Iorgulescu nu a vrut sa-mi plateasca ultimul an de contract cu FC National. In acea perioada, desi eram jucatorul lor, numai eu mi-am platit operatiile, recuperarile, deplasarile peste hotare pentru asta, adica masa si cazarea pentru trei luni de zile! Nu e corect, motiv pentru care eu am introdus un memoriu la LPF in 2003, dar nici pina acum nu s-a solutionat! Am cerut ca FC National sa-mi plateasca contractul incheiat cu ei, nimic altceva. Cum se intimpla la LPF, adica se face numai ce vor ei si nu se tine cont de nimic, n-am primit nici o solutie. Si am, repet, dreptate, am contract semnat. N-am cerut sa mi se plateasca ceea ce am cheltuit cu problemele mele medicale, ci doar contractul pe 2002/2003. Vreau sa-mi recuperez macar o parte din banii pe care i-am cheltuit.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS