20.9 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSport„Galacticii“ au cistigat prima batalie

„Galacticii“ au cistigat prima batalie

Marea confruntare de pe „Santiago Bernabeu“ a fost adjudecata de gazde, Luxemburgo cistigind duelul tactic cu Capello. „Galacticii“ au parut superiori torinezilor, chiar daca au marcat o singura data, punind deseori in dificultate defensiva adversa. In plus, Realul a mai trimis de doua ori mingea in bara, solicitind si un penalti, spre deosebire de Juve care a avut doua suturi periculoase in tot meciul. „Batrina Doamna“ a mizat foarte mult pe inspiratia lui Pavel Nedved, revenit dupa o accidentare, insa acesta nu a avut prea mult timp sa-si conduca echipa spre un rezultat favorabil. Cehul l-a scos din joc pe Salgado, care s-a ales cu o leziune la ligamentul intern al genunchiul drept, iar inlocuitorul acestuia, Raul Bravo, si-a razbunat colegul, in urma unei contre dure Nedved parasind terenul fara cunostinta, revenindu-si abia la vestiare (’36).


Cu cinci minute mai devreme, defensiva italienilor fusese pacalita de Helguera, care a inscris cu capul din centrarea lui Beckham. In rest, Del Piero si Ibrahimovici s-au cam speriat de rautatea „capcaunului“ Gravesen, iar combinatiile lor nu au avut sorti de izbinda, in timp ce la madrileni doar durduliul Ronaldo a fost mina moarta. Realul a cistigat prima batalie, dar nu si razboiul, torinezii fiind convinsi ca in retur, cind va reveni si Trezeguet, vor reusi sa anuleze avantajul luat de spanioli, chiar daca a trecut mai bine de o luna de cind nu au mai invins la doua goluri diferenta.


„Puteam sa inscriem mai mult“


Desi tehnicianul madrilenilor s-a aratat satisfacut de succesul echipei sale, 1-0 fiind „un rezultat bun“, acesta nu si-a ascuns mihnirea ca nu a putut transa calificarea inca din prima mansa. „A fost o partida mare, insa, chiar daca am invins, puteam sa inscriem doua sau chiar trei goluri mai mult. Am fi putut obtine calificarea, asa trebuie sa ne prezentam la Torino ca si cum scorul a fost 0-0. Nu trebuie sa ne gindim la sansa, trebuie sa muncim mult. Daca am fi avut noroc, rezultatul ar fi fost 3-0“, a afirmat Luxemburgo, care a mai tinut sa precizeze ca nu este un antrenor care se bazeaza pe sansa: „Am o carte de vizita bogata in fotbalul brazilian, pe care mi-am facut-o cu multa munca, nu cu noroc. Numai daca muncesti apar si rezultatele.“


La rindul sau, Fabio Capello s-a declarat suparat de deruta din apararea lui Juventus, mai ales la faza golului lui Helguera si la bara lui Samuel, dar si de faptul ca elevii sai au fost depasiti deseori cu usurinta de madrileni. „Rezultatul nu este rau, daca ne gindim ca am fost cam derutati in aparare. Am avut si momente de fotbal bun, dar ceea ce m-a nemultumit a fost ca am suferit la gol si la bara lui Samuel. Nu trebuia sa permitem ca adversarii nostri sa aiba atita libertate in careu. Accidentarea lui Nedved a fost o grea pierdere pentru noi si ne-a afectat foarte mult. Am vazut insa un Real foarte motivat si bine organizat. Vom vedea cum se va comporta si in meciul retur“, a spus Capello, care a concluzionat ca nu este deloc usor sa joci pe „Bernabeu“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS