13.7 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăSport„Pandurii“ nu au conditii

„Pandurii“ nu au conditii

Cluburile divizionare B clasate pe primele cinci locuri in cele trei serii au fost invitate ieri la sediul Federatiei Române de Fotbal pentru a le fi aduse la cunostinta criteriile de licentiere in cazul promovarii in prima divizie. Din seria a doua din care face parte si Pandurii Tirgu Jiu s-a prezentat la intrunire numai o singura formatie, Petrolul Ploiesti, in timp ce lidera, FC Sibiu, a anuntat ca intirzie. Desi au fost anuntati in timp util, gorjenii nu au trimis nici un reprezentant la FRF.


Presedintele Comisiei de Licentiere, Viorel Duru, sustine ca l-a informat pe Pompiliu Popete, responsabiliul cu delegatiile oficiale de la Pandurii, despre aceasta intrunire, Popete fiind si gazda lui Duru la Tirgu Jiu acum o saptamina, cind a fost evaluata baza sportiva pe care evolueaza gruparea gorjeana. Cluburile invitate urma sa primeasca manunalele de licentiere pentru Divizia B, iar la primele clasate sa li se prelucreze recomandarile pentru Divizia A. La stadiul in care este in prezent, stadionul „Municipal“ nu prezinta conditile minie de omologare nici macar pentru Divizia B.


Daca in plan fotbalistic, Pandurii Tirgu Jiu este pe locul doi, cu sanse reale de promovare, intr-un clasament al conditiilor de pregatire, gorjenii se situeaza la mijlocul acestei ierarhii. Presdintele Marin Condescu recunoaste ca echipa sa este depasita ca dotari de alte sapte formatii ale seriei din care face parte. Problema tirgujienilor este absenta unui cantonament care poate fi rezolvata in curind.


„La initiativa deputatului Romanescu, am pornit negocierile pentru baza sportiva de la Debarcader pentru reamenajarea terenurilor. De asemenea, sper sa gasim intelegere la cei de la Centrul Energetic Rovinari pentru preluarea cladirii de pe malul lacului Debarcader pe care sa o tranformam intr-un minihotel“, a spus Condescu. De asemenea, acesta intentioneaza sa achizitioneze in perioada imediat urmatoare apartamente, garsoniere si proprietati in apropierea orasului pentru a asigura fotblistilor veniti din alte parti conditii bune de cazare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS