23.3 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportUEFA ancheteaza un meci arbitrat de Alexandru Tudor

UEFA ancheteaza un meci arbitrat de Alexandru Tudor

UEFA va trimite un inspector la Atena pentru a investiga modul in care s-a disputat meciul Panionios Atena – Dinamo Tbilisi, scor 5-2, care s-a jucat in decembrie 2004, in grupele Cupei UEFA, asupra caruia planeaza suspiciunea de aranjament si care a fost arbitrat la centru de românul Alexandru Tudor. „UEFA a demarat o investigatie independenta doar pentru acest meci. S-ar putea sa fie o anumita legatura cu cazul arbitrului german“, a spus un oficial al UEFA. Se pare ca inspectorul va sosi la inceputul lunii martie la Atena si va pune o serie de intrebari jucatorilor echipei elene.


Panionios a invins cu 5-2 formatia georgiana, dupa ce oaspetii au condus la pauza cu 1-0 si cu 2-1 in debutul reprizei a doua. Casele de pariuri au subliniat situatia mai putin obisnuita in care o echipa este categoric invinsa dupa ce a condus la pauza.


Tudor neaga implicarea in scandal


Alexandru Tudor a negat orice implicare in scandalul privind manipularea de rezultate. „Cu privire la jocurile internationale, in calitate de arbitru UEFA nu am voie sa fac nici un fel de comentariu, iar cu privire la cartea mea de vizita, se stie foarte bine ce fel de om sint. Deocamdata am fost informat doar de domnul presedinte (presedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Ion Craciunescu – n.r.) de suspiciunile care planeaza asupra mea, pentru ca eu nu am citit ziarele, pregatindu-ma pentru curs“, a afirmat Tudor, care a participat, la Casa Fotbalului, la un curs de instruire a arbitrilor.


Craciunescu il apara pe Tudor


Presedintele CCA, Ion Craciunescu, a spus ca asupra lui Alexandru Tudor nu planeaza nici un fel de suspiciuni, el fiind chemat de UEFA doar pentru a da o serie de declaratii in legatura cu partida Panionios Atena – Dinamo Tbilisi, asupra careia s-a deschis o ancheta. „Sint foarte dezamagit de ceea ce se prezinta in legatura cu Tudor in presa româneasca. Asupra lui nu planeaza nici un semn de intrebare in ceea ce priveste meciul pe care l-a arbitrat. Tudor este invitat de forul european sa dea niste relatii, asa cum sint invitati si observatorul de joc si cel de arbitri. Acest lucru este o practica internationala pe care UEFA o foloseste de fiecare data cind sint probleme“, a opinat Craciunescu.


Ion Craciunescu a mentionat ca daca Alexandru Tudor ar fi facut obiectul unor suspiciuni, nu ar fi fost delegat la partida TSKA Moscova – Benfica Lisabona, care se va disputa astazi, in mansa intii a 16-imilor Cupei UEFA. „Cel mai bun argument in ceea ce spun eu este ca Tudor a fost delegat la un meci international foarte important, iar UEFA n-ar fi facut sub nici o forma acest lucru daca asupra lui plana cel mai mic semn de intrebare. Nu pot sa dau declaratii despre ceea ce am discutat cu Tudor, in legatura cu niste lucruri care se afla sub ancheta UEFA“, a spus Craciunescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS