12.6 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăSportNjock: „Universitatea nu a fost corecta cu mine“

Njock: „Universitatea nu a fost corecta cu mine“

Fostul atacant al Universitatii, Jeremie Njock (foto), a avut un debut fulminant, week-end-ul trecut, la noua sa echipa, Mons, reusind sa marcheze de doua ori in partida cu Lierse, cistigata cu 4-1 de gazde. Presa belgiana apreciaza evolutia excelenta a camerunezului, care „a reusit sa impresioneze“, dar si tactica oficialilor lui Mons, care „l-au ascuns pe Njock“, nedezvaluind ca au obtinut „cartea verde“ de la Universitatea.


„Jeremie Njock a reusit sa impresioneze publicul, nu doar pentru cele doua goluri inscrise, ci si prin joc“, subliniaza cotidianul belgian La Derniere Heure, care a realizat un interviu cu Njock.


„Pentru mine, ca atacant, este important sa marchez, dar succesul se datoreaza intregii echipe, care m-a ajutat. Datorita colegilor mei am reusit sa fac ceea ce am facut“, a afirmat Njock, mai generos in declaratii ca niciodata.


„Sint fericit sa joc in sfirsit, ca pot sa-mi fac meseria. Românii nu au fost corecti cu mine, deoarece mi-au promis ca ma lasa sa plec si nici FIFA nu mi-a dat dreptate. Chiar daca nu am putut juca o luna de zile, nu m-am descurajat, pentru ca am tinut in fiecare zi legatura cu avocatul meu, care mi-a spus ca se va rezolva“, le-a spus Njock jurnalistilor belgieni, care probabil nu au fost informati si despre nazbitiile pe care „sinucigasul Jerry“ le-a facut prin Banie.


„Craiova mi-a propus marirea contractului cind a aflat ca am semnat cu Mons, dar am refuzat. Am vrut sa plec mai demult de acolo si am fost dezamagit, anul trecut, cind nu am fost acceptat de Caen (prim-divizionara franceza – n.r.) si a trebuit sa ma intorc la Universitatea. Mi-am promis totusi ca nu voi mai ramine decit trei luni la acea echipa, nu mai mult“, si-a dezvaluit Njock planul de a parasi clubul care l-a platit cu 70.000 de dolari pe sezon.


Ca si pe craioveni, Njock ii linisteste pe fanii lui Mons, promitindu-le ca nu va profita de clauza de reziliere pe care o are in contractul pe trei ani cu noua sa echipa. „Am in contract o clauza prin care pot pleca in cazul unei oferte avantajoase, dar de ce sa plec de la Mons din moment ce ma platesc bine? Visul meu este sa fiu convocat la echipa nationala si stiu ca am sanse mai mari sa mi-l indeplinesc daca joc in Belgia decit intr-o tara din estul Europei. Niciodata nu m-am simtit mai implinit ca acum“, a spus Njock.


A fost ajutat de Rubenielson


Camerunezul ii datoreaza transferul la Mons celui care i-a fost coleg in atacul Universitatii pentru trei meciuri, brazilianul Rubenielson, pe care presa belgiana il aminteste ca fost fotbalist la Molenbeek si jucator de fotbal pe plaja. „Rubi a jucat cu mine in ultimele patru luni, la Craiova, si m-a sfatuit sa vin la Mons. Acest club mi-a redat increderea si vreau sa-i rasplatesc pe cei de aici prin evolutiile mele din fiecare partida“, a spus Njock. Camerunezul nu putea sa-si incheie pledoaria fara a o aminti pe sotia sa, Bettina: „Am venit aici ca sa-mi fac un nume, dar imi este greu fara sotia mea. Ea vine sa ma vada in fiecare week-end, din Germania, dar as vrea sa se mute cu mine la vara“.


Antrenorul crede ca are potential


Mons a avut un inceput de retur fulminant, reusind sa cistige patru din primele cinci meciuri si are sanse mari sa evite retrogradarea, desi in tur acumulase abia sase puncte. Tehnicianul formatiei belgiene, Jos Daerden, se declara satisfacut de prestatia lui Njock, dar este rezervat in declaratii.


„Sint multumit de Njock. Este foarte important pentru un nou jucator sa-i aratam ca avem incredere in el. A aratat ca poate fi un atu. Am vazut la antrenamente ca progreseaza, dar poate si mai mult. Nu este un jucator care joaca doar cu capul, poseda si o tehnica buna. Legitimarea sa imi ofera o solutie in plus pentru linia de atac de acum inainte“, a precizat Daerden.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS