17.6 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSport„Barca“ pluteste din nou

„Barca“ pluteste din nou

FC Barcelona, lidera campionatului spaniol, s-a impus, simbata seara, in deplasare, la Zaragoza, cu scorul de 4-1, intr-o partida din cadrul etapei a 23-a din Primera Division. Catalanii au deschis scorul in minutul doi, printr-un autogol al lui Toledo, iar apoi s-au dezlantuit. In urma acestei victorii, Barcelona si-a pastrat avansul de patru puncte fata de Real Madrid, care a invins duminica, scor 2-1, la Osasuna. Singurul jucator al catalanilor care nu s-a bucurat dupa victoria din Aragon a fost camerunezul Eto’o, intimpinat cu scandari rasiste de fanii Zaragozei, iar in replica, dupa golul marcat, Eto’o a simulat comportamentul unei maimute. „Am dansat ca o maimuta pentru ca m-au tratat ca pe o maimuta. Aceste gesturi nu fac cinste Spaniei“, s-a destainuit dupa meci golgheterul Primerei Division, care crede ca Federatia Spaniola ar trebui sa ia masuri.


Ranieri, confirmat pentru o saptamina


Intr-o alta partida disputata simbata seara, FC Valencia, adversara Stelei din Cupa UEFA, a fost invinsa, pe teren propriu, cu scorul de 2-1, de La Coruna, iar antrenorul Claudio Ranieri a fost contestat de suporteri la finalul meciului. Totusi, presedintele „liliecilor“, Juan Baptista Soler, a spus ca tehnicianul italian beneficiaza de toata increderea sa si ca postul sau nu este, deocamdata, in pericol. „In principiu, continuitatea tehnicianului nu este in pericol. Am spus deja ca evaluarea acestui sezon si masurile necesare vor fi luate pe 30 iunie. O masura precipitata, luata inainte de vreme, nu ar fi de bun augur, mai ales ca acum incepem sa disputam partide in ritmul duminica-miercuri“, a spus Soler.


Presedintele a mentionat insa ca situatia lui Ranieri s-ar putea schimba, in cazul in care Valencia va mai inregistra rezultate negative in urmatoarele doua meciuri, cu Steaua si Santander. „Nu cred ca vor veni inca doua rezultate negative. Daca se va intimpla asa, vom vedea ce va fi, dar deocamdata nici nu ma gindesc ca Valencia ar putea sa nu ridice capul“, a mai afirmat oficialul spaniol.


Bascii se tin de rasturnari


Dupa ce in urma cu doua etape, in fata Osasunei, a reusit sa revina de la 0-3 si sa cistige cu 4-3, Athletic Bilbao a repetat performanta in meciul contra lui Betis, numai ca a fost egalata la patru cu noua minute inainte de final. Oaspetii conduceau cu 3-0 dupa 24 de minute, insa bascii au intors rezultatul in 45 de minute. Totusi, atacantul brazilian Oliveira si-a completat tripla in minutul 81 si Betis a plecat cu un punct de pe „San Mames“.


Rezultatele etapei a 23-a: Altetico Madrid – Levante 0-0, Espanol – Getafe 2-0 (Soldevilla ’89, Tamudo ’90-p), Mallorca – Albacete 2-1 (Tuni ’52, Luis Garcia ’72-p / Gonzalez ’27), Numancia – Malaga 0-1 (Rodriguez ’44), Santander – Real Sociedad 1-3 (Anderson Silva ’57 / Aranburu ‘8, Nihat ’10, ’35), FC Sevilla – Villareal 2-1 (Baptista ’36, ’82-p / Riquelme ’88-p), Osasuna – Real Madrid 1-2 (Webo ’36 / Owen ’76, Helguera ’79), Athletic Bilbao – Betis Sevilla 4-4 (Urzaiz ’31, ’34, Gurpegi ’47, Yeste ’69 / Oliveira ‘4, ’24, ’80, Joaquin ’11), Zaragoza – Barcelona 1-4 (Galletti ’62 /Toledo ‘2-aut., Giuly ’30, Eto’o ’39, Marquez ’71), Valencia – La Coruna 1-2 (Di Vaio ’51 / Scaloni ’45, Victor ’73).


In clasament, conduce Barcelona (54 p), urmata de Real Madrid (50 p), Sevilla (41 p), Valencia (38 p), Betis (38 p), Espanol (38 p), Villareal (37 p), Atletico Madrid (33 p).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS