15.1 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăSportAlexandru Tudor a fluierat un blat

Alexandru Tudor a fluierat un blat

Meciul Panionios Atena – Dinamo Tbilisi, scor 5-2, disputat pe 1 decembrie, in Cupa UEFA, care a fost arbitrat de românul Alexandru Tudor, a atras suspiciuni, dupa ce s-au pariat sume importante pe rezultatul acestei partide, acest meci putind avea legatura cu scandalul privind manipularile de rezultate izbucnit in Germania. De altfel, UEFA a anuntat, pe 3 decembrie, deschiderea unei anchete privind meciul Panionios Atena – Dinamo Tbilisi, contind pentru etapa a patra a grupei D a Cupei UEFA.


Hoyzer a fost arestat


Arbitrul Robert Hoyzer, aflat la originea scandalului referitor la manipularea rezultatelor unor meciuri din Germania, a fost arestat, simbata, si plasat in detentie. Parchetul din Berlin a hotarit ca este mai bine ca arbitrul sa fie arestat considerind ca exista riscul ca acesta sa paraseasca tara. Robert Hoyzer, 25 de ani, a marturisit anchetatorilor ca a manipulat patru meciuri, dupa ce a primit bani de la mai multi pariori croati, insa este banuit ca a influentat rezultatul altor opt partide, jucate inainte de anul 2004. Robert Hoyzer a adaugat ca un alt arbitru suspectat in acest scandal, Dominik Marks, a primit 36.000 de euro de la mafie pentru a influenta rezultatele a doua meciuri. Hoyzer a precizat ca i-a dat chiar el lui Marks 6.000 de euro.


Un alt arbitru, Torsten Kopp, de 39 de ani, a fost exclus din arbitraj deoarece nu a semnalat o tentativa de coruptie la adresa sa. Kopp, care nu a mai fost delegat la meciuri din august 2004 din cauza unei accidentari, a arbitrat, incepind cu anul 1996, 83 de partide din prima liga germana.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS