14.5 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportNe scufundam incet, dar sigur

Ne scufundam incet, dar sigur

Echipa nationala a României a terminat la egalitate, scor 2-2, meciul amical disputat miercuri, la Larnaca, in compania reprezentativei Slovaciei. Golurile României au fost inscrise de Daniel Pancu, in minutul 40, din penalti si de Daniel Oprita, in minutul 90, in timp ce pentru Slovacia au marcat, cu largul concurs al portarului Stelea, Vittek (’12) si Karhan (’44).


Din pacate, jocul tricolorilor ne-a dat prea putine sperante in perspectiva partidei cu Olanda, din preliminariile CM 2006, care se va disputa pe 26 martie, la Bucuresti. Stelea, D. Munteanu, Gilca si Adi Ilie, jucatorii „resuscitati“ de Piturca pentru a pune umarul la readucerea pe linia de plutire a nationalei României, ne-au convins ca vremea lor a trecut, in timp ce tinerii Plesan, Oprita, Mitea, G. Bucur si T. Balan au dovedit o vivacitate deosebita, insa mai au nevoie de „jocuri in picioare“ pentru a deveni „senatori de drept“ in reprezentativa tricolora.


Piturca: „Au fost realizari putine“


Dupa meciul de la Larnaca, Victor Piturca a spus ca jucatorii sai au realizat pe teren putine dintre lucrurile care li s-au cerut de catre conducerea tehnica. „Le-am cerut multe, dar au fost realizari putine. Jucatorii trebuie sa munceasca mai mult la club, dar si la echipa nationala. In aceste doua zile au fost insa situatii anormale, au fost jucatori care au stat prin aeroporturi, altii au fost obositi. A contat si la Stelea oboseala, insa la el s-a vazut cel mai mult acest lucru“, a subliniat Piturca.


Selectionerul tricolorilor a spus ca este multumit cu rezultatul inregistrat la finalul celor 90 de minute de joc. „Ma declar multumit, pentru ca am fost condusi de doua ori de o echipa care va furniza multe surprize in viitor. Puteam sa si pierdem. Am primit doua goluri din faze care nu anuntau nimic, in urma unor greseli individuale. România nu a avut o echipa defensiva, dar in anumite momente adversarii ne-au fortat sa jucam defensiv. Au fost si momente bune, cind circulatia balonului a fost foarte rapida“, a spus Piturca.


Piturca: „Tinerii pot deveni in curind titulari“


Piturca a afirmat ca atacantul echipei FC Zürich, Adrian Ilie, se afla in revenire de forma si a apreciat executia lui Daniel Pancu, de la primul gol al României, marcat din penalti. „Adrian Ilie este intr-o revenire de forma fizica. Important este sa joace la echipa de club. Apreciez executiile de genul celei a lui Pancu, mai ales cind acestea vin din partea unor jucatori cu personalitate“, a mentionat selectionerul.


Referitor la faptul ca unii jucatori au fost folositi pe alte posturi decit cele pe care evolueaza de obicei, Piturca a spus: „Am fost obligat sa-l folosesc pe Radoi fundas dreapta, pentru ca au lipsit, din cauza unor accidentari, toti cei patru jucatori pe care ii aveam in vedere pentru acest post. Nici pe Dorinel Munteanu nu l-am folosit pe postul lui, insa ramine un jucator valoros, care mai poate ajuta echipa nationala. Si Rat a evoluat neconvingator, insa el a revenit dupa niste probleme medicale“.


Victor Piturca a precizat ca jucatorii tineri convocati pentru meciul cu Slovacia au sanse sa evolueze in curind titulari la echipa nationala. „Cei introdusi in repriza a doua sint jucatori tineri, care pot imbraca in curind tricoul de titulari. L-am felicitat pe Daniel Niculae, pacat insa ca a ratat acea ocazie din prima repriza“, a afirmat Piturca.


„Veteranii“ sint multumiti


Dorinel Munteanu a opinat ca evolutia nationalei României a fost satisfacatoare: „Sint bucuros pentru aceasta convocare. A fost un joc reusit, chiar daca am fost condusi in doua rinduri. In mare parte sint multumit de jocul echipei. In a doua repriza am avut mai multe ocazii, insa n-a fost sa fie.“


La rindul sau, Adrian Ilie a recunoscut ca tricolorii au facut citeva erori atit in faza ofensiva, cit si in cea defensiva: „A fost o repetitie buna, chiar daca au fost greseli si in atac, si in aparare. Important este ca noi sa ne perfectionam sistemul de joc.“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS