15.1 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăSport„Acum invatam jocul“

„Acum invatam jocul“

Turneul de pregatire si meciuri amicale al Universitatii din Turcia se apropie de sfirsit, oltenii avind programata o ultima partida de verificare miine, in Antalya. Din cele sase meciuri amicale disputate, Universitatea a cistigat doar unul, cu o echipa studenteasca asiatica, inscrisa in liga a doua din Coreea. L-am chestionat ieri pe antrenorul principal Pavel Badea asupra problemelor echipei in aceasta etapa de pregatire.


– Stiu ca meciurile amicale sint doar de verificare, dar Universitatea a cistigat in acest turneu decit un meci…


– Care-i problema?


– Totusi, patru infringeri!


– Problema este alta: in turneele anterioare, Universitatea a jucat cu echipe de bucatari si ospatari pe care, normal, le bateam chiar si la scor. Si ne ziceam: «Mama, ce tari sintem!» Ei, acum am jucat cu echipe care sint in Champions League. In meciul nostru cu Levski Sofia (Universitatea a pierdut cu 2-3 – n.r.), bulgarii au avut in echipa toti internationalii lor! Dupa meci, federatia de fotbal din Bulgaria a trimis un avion special, o cursa charter, pentru ca internationalii de la Levski sa ajunga acasa in vederea partidei internationale amicale Bulgaria – Serbia. Iar noi, dupa ce ca sintem cum sintem, am jucat si fara Plesan si Moti, plecati la Larnaca, iar dupa un sfert de ora l-am pierdut si pe Papura, accidentat!


– FC Bucheon (Coreea) a fost invinsa de Sportul, iar Universitatea a reusit doar un 0-0.


– Sportul i-a invins pe coreeni prin doua goluri inscrise in minutele 90 si 91, acelea fiind singurele lor actiuni ofensive… Si, atentie, FC Bucheon are un buget anual de aproape 25 de milioane de dolari!


– Inteleg ca nu conteaza rezultatele, dar antrenorul Badea este multumit de jocul elevilor?


– Eu spun asa: cind am jucat amicale cu bucatarii si ospatarii, am iesit in campionat pe locul 16! Acum? Invatam jocul de fotbal. Daca sint multumit? In general vorbind, sint multumit de tot ce inseamna acest turneu din Antalya. Jucatorii au raspuns pozitiv la ceea ce le-am cerut. In aceasta etapa de pregatire, rezultatele amicalelor sint mai putin importante, deoarece sint meciuri de pregatire. Rezultate trebuie sa avem incepind cu 5 martie, atunci cind se reia campionatul. Atunci se va juca pe puncte, bani si glorie. Aici, in Turcia, nu m-au interesat rezultatele, altceva am urmarit. Am intilnit echipe foarte bune, de Champions League… Daca m-ar fi preocupat rezultatele, as fi cerut meciuri cu echipe din liga a doua, slabe etc.


– Vestea buna ti-a venit miercuri din Craiova, adica jucatorul pe care l-ai cerut insistent, Schumacher, a semnat un contract cu Universitatea!


– El este un fotbalist pe care mi l-am dorit si care ar putea ajuta Universitatea. Dar Schumacher va concura pentru un post de titular la Universitatea!


– Ce informatii ai despre cei doi brazilieni?


– Am vazut doar o caseta cu mijlocasul brazilian. Cei doi vor da probe la Universitatea.


– Atacul este compartimentul cu probleme?


– Este adeavarat. Nu reusim sa inscriem, adica nu valorificam ocaziile create. Si, ca sa cistigi, trebuie sa marchezi! Aici avem o problema…


– Care-i programul acestor zile de sfirsit de turneu?


– Astazi (ieri – n.r.) am programat o singura sedinta de pregatire, de dimineata. A fost un antrenament timp de 100 de minute, destul de dur. Dupa-amiaza (ieri – n.r.) este liber. Miine (astazi – n.r.) vor fi doua sedinte de pregatire. Simbata jucam ultimul amical, cu o echipa din prima liga din Ucraina (Volin Lutk – n.r.), iar duminica revenim acasa.


– Ce fac accidentatii?


– Nu avem decit unul, Marius Iordache. El este accidentat inca de la pregatirile din Predeal, dar l-am luat in turneul din Turcia in ideea ca se va reface. Din nefericire, Marius nu s-a refacut, iar pregatirea sa este compromisa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS